CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

17

Mar

Echilibrati va sistemul hormonal

, Csebar


Endocrinologia în zilele noastre are din ce în ce mai mare rol din punct devedere al numărului bolnavilor, fiind o ramură de specialitate a stiintelormedicale care se ocupă de sistemul hormonal. Cu toate că sunt din ce înce mai des diagnosticate probleme hormonale ( obezitatea, infertilitatea,tiroidism, cresterea exagerată a părului), numărul specialitailor cuexperientă în această ramură de specialitate nu a crescut.

Dr. Cseke Béla, medic specialist endocrinolog-internist spune că „ Înbaza relatărilor pacientilor găsirea unui specialist nu e simplă. Astfel, pelângă scopul meu de a vindeca, doresc să ajut pe cei care au problemehormonale în a se informa din timp despre posibilitătile tratamentelor “.Una dintre cele mai des întâlnite probleme hormonale este tiroidismul, acărui aparitie este mai des întâlnită în zonele cu iod insuficient.

Mediculspecialist ne atrage atentia că “la fel ca si la alte boli ale organelor, si încazul deformării noduloase a glandelor tiroidale este importantă excludereaexistentei unei tumoare malignă. Cancerul tiroidic diagnostizat din timp sitratat corespunzător poate duce la vindecare! “ Anumite tipuri ale bolilortiroidei se pot mosteni, ca de exemplu boala Graves- Basedow de origineautoimună, în cele mai multe cazuri producând excesiv hormoni, fiindînsotită deseori de probleme ale ochilor.

În urma nasterii mama se poate plânge de indispozitie a cărei motiv deseorinu este depresia după nastere, ci inflamarea glandelor tiroide. Din lipsatratamentului potrivit simptomele susamintite persistă în timp, ba chiarpoate duce la agravarea lor.

Medicul specialist consideră că trebuie pus accent pe importantaexamenelor preventive.

Tratarea bolii hormonale aflate în stadiu timpuriu,sau prevenirea aparitiei ei, e mult mai simplă chiar si pacientului, decâtrestabilirea unei stări de sănătate degradate. Tocmai din acest motiv enecesar anual sau din doi în doi ani examenul preventiv, iar în rândulacelora care s-au rănit la cap pierzându-si constienta este obligatoriuexamenul preventiv, pentru a se putea determina dacă hipofiza ca organendocrin central a suferit leziuni.Datorită ritmului de viată din zilele noastre din ce în ce mai des se puneproblema dificultătii de a avea copii. Aceasta se poate datora boliiendocrine cele mai frecvente a femeilor, asa-zisului sindrom polichistuterin( PCOS), dar si înbolnăvirea glandei tiroide poate cauza complicatiide această natură. Problemele hormonale influentează negativ nu doarfertilitatea femeilor , ci si a bărbatilor din ce în ce mai des.

O conditie indispensabilă pentru succesul tratamentului este colaborareastrânsă cu colegii de altă specialitate a medicinei, ca de exemplu cuginecologul, andrologul, oftalmologul.

În lupta împotriva bolilor este necesar atât medical bun, cât si existentaconditiilor necesare diagnosticării corespunzătoare. La consultatiileendocrinologice de la Debretin- asigurate de Centrul stiintelor Medicale side Sănătate- alături de conditiile cele mai moderne necesare diagnosticării,există si posibilitatea analizării si tratării bolilor endocrine.

Adresa: 4032 Debretin, bulevardul Nagyerdei nr. 98.

Telefon: + 3652 444 222, Mobil: +3670 324 74 88

www.csekeendo.hu, info@csekeendo.hu



<< Inapoi la lista de articole