CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

19

Jan

Human Papilloma Virus

, Laborator Analize Medicale TRITEST


RNA mesager E6/E7 HPV

    Metoda detecteaza ARNm (ARN mesager) pentru 14 genotipuri HPV cu risc crescut (16,18,31,33,35,39,45,51,52,56,58,59,66,68), la pacientele care prezinta o infectie persistenta cu unul dintre aceste genotipuri, incadrandu-se astfel intr-o grupa de risc de a dezvolta o displazie severa sau carcinom cervical.
   Genomul viral al HPV este de tip ADN dublu catenar circular de aproximativ 7900 perechi de baze ca lungime. Genomul are 8 secvente deschise suprapuse, dintre care 6 sunt gene E (early genes) si 2 gene L (late genes) precum si o regiune de control lunga netranslatata.
Genele L1 si L2 codifica proteinele minore si majore ale capsidei.
Genele E6 si E7 regleaza replicarea virala.
   Genele E6 si E7 din genotipurile patogene sunt cunoscute ca si oncogene si s-a demonstrat ca au o contributie directa la proliferarea maligna prin faptul ca determina instabilitatea genomica.
   In mod curent, testul de detectie in vitro a HPV se face prin depistarea ADN-ului viral, respectiv a genei L1.Deoarece infectia cu HPV este foarte frecventa si pentru ca la majoritatea femeilor virusul se elimina in 6-12 luni, prezenta ADN-ului HPV nu presupune displazie sau cancer de col uterin.
   Studiile sugereaza ca detectia ARNm E6/E7 pentru genotipurile cu risc crescut este un indicator mai bun decat detectia L1 ADN.
   Pret: 400 lei.
   Material  biologic: celule raclate din colul uterin.
   La cerere se pune la dispozitie sistemul de recoltare (PreserveCyt+periuta).
   Stabilitatea probelor: 30 zile in PreserveCyt la 2-30 grade Celsius.
   Nota: daca solicitarea pentru detectia RNA mesager E6/E7 are loc in decurs de 30 de zile de la solicitarea ADN HPV, nu mai este necesara o noua prelevare de celule cervicale, intrucat laboratorul nostru pastreaza in conditii optime probele din care s-a efectuat detectia ADN HPV.





<< Inapoi la lista de articole