GINECOART - Articole

SINDROMUL INTERMENSTRUALSINDROMUL  INTERMENSTRUAL

 

-este o tulburare de sensibilitate care survine in peroada de mijloc a ciclului menstrual , intre a 12-16 –a , asociind la durerile pelviene , o hemoragie.

- sindromul intermenstrual corespunde perioadei de , realizare si terminare a ovulatiei si dureaza de la citeva ore la citeva zile.

-durerea pelviana este sindromul dominant , fiind difuza sau cu sediul in fosele iliace , iradiind spre regiunea lombara, coapse si perineu.

-hemoragia intermenstruala , acompaniind durerea , este ub simptom inconstant , putin abundenta, adeseori limitata doar la citeva picaturi de singe .

Tratament

-formele minore ale sindromului intermenstrual nu necesita tratament , eventual se indica antialgice .

 -formele mai zgomotoase impugn  blocarea ovulatiei prin estroprogestative timp de citeva cicluri , amelioararea obtinuta fiind durabila si dupa oprirea tratamentului.

SINDROMUL   PREMENSTRUAL

 

-sindromul premenstrual consta intr-o serie de manifestari  aparute in saptamina care precede menstruatia si care dispar la aparitia menstruatiei sau in primele  zile ale acesteia.

Clinic se manifesta prin:-semne mamare , congestive pelvina, tulburari psihice.

Semnele mamare se traduc print r-o mastodinie de intensitate variabila – o tensiune dureroasa a sinilor, sinii sunt mariti ca volum , congestionati si la palpare se constata nodozitati mamare.

Congestia pelvina si abdominal asociaza o balonare intestinala si o senzatie de presiune dureroasa la nivelul abdomenului si pelvisului.

Tulburarile psihice sunt de obicei minore : iritabilitate  , anxietate . Foarte rar tulburarile psihice sunt  grave :depresine psihica cu tendinta de suicid , sindro melancholic . De subliniat este faptul ca cele mai multe dintre sinuciderin la femei , precum si crimele la femei , se produc in faza premenstruala .

Deasemenea se pot observa si manifestari extragenitale ale sindromului cum ar fi: cefalee, migrene , edeme si retentive hidrosalina , herpes,

Tratament-medicatie antiestrogenica  citeva cicluri la rind.

-contraceptivele orale  elimina doar simptomele dismenoreei si mai putin pe cele ale sindromului premenstrual.

 

- se mai pot administra diuretice, sedativae, hipnotice.

<< Inapoi la lista de articole

Localizare

Unde ne gasiti

Adresa: Arad, Str Aurel Vlaicu, 60-68
Reper: stadionul UTA
Tel: 0257 241 837
0731 546 914
Fax: 0257 241 837
Web: ginecologiearad.ro
Facebook: Facebook

Program