GINECOART - Articole

INFECTIILE GRANULOMATOASE SI INFECTIILE RARE ALE COLULUI UTERININFECTIILE  GRANULOMATOASE SI  INFECTIILE RARE ALE COLULUI UTERIN

 

Infectiile granulomatoase ale colului sunt; tuberculoza , sifilisul, granulomul inghinal.

Infectiile rare ale colului sunt :sancrul moale , actinomicoza cervicala, schizostomiaza cervical.

Leziunile granulomatoase se prezinta sub forma de nodului , ulceratii sau tesut de granulatie , putindu-se confunda cu leziuni neoplazice.

1.       Cervicita tuberculoasa-tuberculoza genitor-urinara este intotdeauna secundara infectiei localizate in alta parte a organismului de obicei la nivel pulmonary.

–pricipalele manifestari ale cervicitei tuberculoase sunt :leucoree abundenta urit mirositoare si singerarea in urma contactului sexual., colul este hipertrofiat si la examenul cu valvele se poate constata leziuni ulcerative sau papilare , asemanatoare leziunilor neoplazice.

-Diagnosticul de tuberculozei  cervicale se stabileste numai pe baza biopsiei , diagnosticul diferential facindu-se cu celelalte leziuni granulomatoase , cu cancerul de col si cu endometriaoza cervical.

-tratamentul este tuberculostatic , asemenator celorlalte localizari genitale, in unele cazuri pacientele nu raspund bine la tratament si atunci se indica histerectomia totala cu anexectomie bilaterala.

2.Infectiile rare ale colului  sunt: sancrul moale , actinomicoza cervical, schizostomiaza cervicala

-actinomicoza apare datorita contaminarii instrumentelor sau a dispozitivelor intrauterine.Leziunile cervical pot fi nodular sau ulcerative asemanatoare leziunilor neoplazice.

 

-schizostomiaza cevicala apare in urma infestarii cu parazitul schistosoma haematobium , leziunile cervical sunt vegetante , singereaza la contact , simulind cancerul cervical.Diagnosticul se stabileste punind in evidenta parazitul in urina sau in materiile fecale.

<< Inapoi la lista de articole

Localizare

Unde ne gasiti

Adresa: Arad, Str Aurel Vlaicu, 60-68
Reper: stadionul UTA
Tel: 0257 241 837
0731 546 914
Fax: 0257 241 837
Web: ginecologiearad.ro
Facebook: Facebook

Program