GINECOART - Articole

INFECTIA PERINEALAINFECTIA  PERINEALA

 

Frecventa plagilor perineale este  variabila , dehiscenta epiziotomiilor este In cea mai mare parte determinata de infectie.Avind in vedere gradul de contaminare cu o flora ano-perineala atit de variata , este surprinzator faptul ce infectia plagilor perineale este totusi atit de rara.

Cea mai simpla si benigna forma de infectie locala este dezunirea plagilor saturate .Marginile plagii sunt edematiate , rosii , indurate , foarte dureroase.La apasaree , printre firele de sutura se exprima o secretie seroasa , sero-purulenta sau purulenta ..De  multe ori  durerea perineala este puternica , survine disuria sau retentia  urinara.

Infectia plagilor vaginale se poate face direct sau prin extensie de la perineu

In general leziunile cailor genitale joase se vindeca printr-un tratament adecvat .

Prognosticul infectiilor genital joase este bun , dar uneori evolutia poate fi defavorabila.

Tratamentul formelor comune ale infectiilor genitale joase:

1.       Tratamentul profilactic consta in aplicarea stricta a regulilor de antisepsie in timpul travaliului , sutura imediata a plagior vulvo-perieovaginale , toaleta ingrijita a plagilor suturate , in special dupa mictiune si scaun  , este o masura curenta de ingrijire a lauzei.

 

2.       Tratamentul curativ-depinde de cit de repede a fost constituit si consta in:dezinfectarea cu solutie antiseptica slaba a plagilor genitale , in cazul inflamatiei evidente se scot firele si se panseaza. In caz de extindere –limfangita sau reactive general sistemica –se administreaza antibiotice cu spectru larg , eventual tratament ghidat de frotiuri si culturi.

<< Inapoi la lista de articole

Localizare

Unde ne gasiti

Adresa: Arad, Str Aurel Vlaicu, 60-68
Reper: stadionul UTA
Tel: 0257 241 837
0731 546 914
Fax: 0257 241 837
Web: ginecologiearad.ro
Facebook: Facebook

Program