GINECOART - Articole

CONTRACEPTIA CU PROGESTATIVECONTRACEPTIA  CU  PROGESTATIVE

  

 

Progestativele pure sunt administrate :-fie intre a 5-a si a25-a zi a ciclului la femeile peste 40 de ani

                                                       -fie incontinuu in doze slabe ,minipilulele sau microprogestativele.

Actiunea  progestativelor  pure se manifesta intotdeauna asupra glerei cervicale si endometrului , blocarea ovulatiei fiind mai putin constanta.

Progestativele macrodozate nu  sunt propriu-zis  contraceptive .Ele au un interes terapeutic in tratamentul patologiei  uterine sau mamare .

In administratrea parenterala se folosesc  injectii cu progestativ retard , trimestrial sau semestrial , dar uneori produc accidente hemoragice , fiind mai greu de tolerat.

In schimb implantele , subcutanate , bazate pe eliberarea constanta si lenta a unui progestativ , metoda din a doua generatie , poate  asigura o excelenta contraceptie .

In ultimul timp prinde teren contraceptia de urgenta.

EFECTE SECUNDARE:-modificari ale singerarii vaginale  in primele trei luni pot sa apara ,singerari neregulate sau prelungite;iar la un an de la administrarea contraceptivelor : lipsa menstruatiei ,singerari mai rare sau neregulate.

-cresterea in greutate

-cefalee

-ameteli

-balonare si disconfort abdominal

-modificari ale dispozitiei generale

-scaderea libidoului

Unele femei prefera contraceptivele injectabile numai cu progesteron pentru ca : nu necesita actiune zilnica ,nu interfera cu actul sexual ,cauzeaza absenta menstruatiei , pot ajuta unele femei sa creasca in greutate.

BENEFICII   PENTRU SANATATE-ajuta la protectia impotriva  riscurilor asociate sarcinii , cancerului mucoasei uterine, fibroamelor uterine.Poate ajuta la protectia impotriva bolilor imflamatorii pelvine ,anemiei prin deficit de fier.

Contraceptivele cu progestativ pot cauza lipsa menstruatiei dar aceasta nu dauneaza sanatatii .Este similar cu lipsa menstruatiei din timpul sarcinii , singele nu se acumuleaza in interiorul corpului femeii.Contraceptivele cu progestativ nu  intrerup evolutia sarcinii deja existente  si nu produc infertilitate.

 

-

<< Inapoi la lista de articole

Localizare

Unde ne gasiti

Adresa: Arad, Str Aurel Vlaicu, 60-68
Reper: stadionul UTA
Tel: 0257 241 837
0731 546 914
Fax: 0257 241 837
Web: ginecologiearad.ro
Facebook: Facebook

Program