CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

10

Jun

Metode de tratare a hemoroizilor

, Medical Enterprises SRL


In cazul in care apar simptomele si manifestarile unei boli hemoroidale, este obligatoriu sa trecem la tratarea acestora si sa nu asteptam ca boala sa avanseze in directii si mai grave a caror solutionare este mult mai complicata sau poate chiar imposibila. Interventia chirurgicala clasica este una dintre metodele de tratament, dar care poate fi ocolita daca luam masuri din timp. Exista insa si metode neinvazive care nu necesita spitalizare sau perturbarea activitatii de zi cu zi a pacientului si a familiei acestuia. Doua dintre aceste metode, ligaturarea sau RBL cum este cunoscuta in lumea medicala si terapia prin coagulare IR va vor fi prezentate pe scurt in cele ce urmeaza.

Rubber Band Ligation (RBL)

Aceasta este una dintre cele mai usoare si recomandate metode cu cea mai mica rata de recidiva (cu toate ca aceasta depinde foarte mult si de factori ereditari). Metoda RBL consta in aplicarea unui inelus de cauciuc la baza hemoroidului impiedicand, prin strangulare, alimentarea cu sange a acestuia, ducand in cele din urma la restrangerea/atrofierea si caderea lui (precum ombilicul la copii). “Ofilirea” hemoroidului ligaturat are loc cam in 7 -10 zile dupa aplicarea tratamentului.

In general metoda este nedureroasa dar totusi in ziua aplicarii tratamentului poate sa apara un discomfort sau, in rare cazuri, dureri in zona rectala sau abdominala, in functie de sensibilitatea fiecarui individ in parte, cauzate de presiunea manifestata asupra tesutului hemoroidului. Cu toate acestea metoda este cea mai “populara” dintre toate metodele de tratare a hemoroizilor si poate fi aplicata chiar si hemoroizilor de dimensiuni mari si hemoroizilor interni. De asemenea metoda poate fi aplicata in acelasi timp la una sau chiar doua formatiuni hemoroidale in acelasi timp, fara a necesita anestezie.

Din aceste motive RBL este metoda cea mai raspandita si utilizata de tratare si indepartare a hemoroizilor; este cea mai rapida metoda de a scapa pacientul de dureri si in plus este si cea mai ieftina tinand cont ca nu este necesara intreruperea activitatii noastre zilnice si nici nu perturba viata apartinatorilor.

Fotocoagularea cu infrarosu (IR)

Metoda, denumita in mod curent terapie prin coagulare cu IR, este utilizata/aplicata in special hemoroizilor de dimensiuni mici sau medii sau in cazul unor probleme hemoroidale in curs de dezvoltare/aparitie. Metoda terapei prin coagulare apeleaza la un fascicol de lumina in infrarosu pentru a determina restrangerea hemoroidului; fascicolul IR taie alimentarea cu sange a hemoroidului ducand astfel la “ofilirea” acestuia. Imediat dupa aplicarea acestei metode ar putea sa apara dureri in zona tratata dar care pot fi combatute medicamentos prin tratamentul recomandat de doctor.

Cea mai buna metoda de tratarea a hemoroizilor si a oricarei boli in general este PREVENTIA – despre care am vorbit in multe din articolele noastre anterioare si desigur apelarea la doctor imediat ce acuzati primele semne de disconort. NU ASTEPTATI PANA E PREA TARZIU si costa mai mult decat merita sau decat va putei permite! Mai multe puteti citi si vizitand site-ul nostru http://www.proctoline.ro/

Colectivul Medical ON GROUP

PROCTOLINE –ORADEA



<< Inapoi la lista de articole