DIAMED CLINIC RESEARCH - Servicii

Cu ocazia zilei por?ilor deschise pentru laboratoarele de somn, în Centrul Medical Visamed se vor face înregistr?ri poligrafice cu discount de 50% din pre? în perioada 19-23 martie 2012 prin programare la nr. telefon 0721285696.


Sindromul de apnee in somn este caracterizat prin intreruperi repetitive ale fluxului de aer nasobucal in timpul somnului, fiecare cu o durata de minim 10 secunde.


Apneea este o intrerupere temporara a respiratiei. Persoanele care sufera de apnee in somn se opresc din respirat in mod repetat in timpul somnului.


Cum recunoastem sindromul de apnee în somn?


Sindromul de apnee in somn este recunoscut prin simptome nocturne si diurne.


Simptomele nocturne ale sindromului de apnee in somn sunt : sforait puternic ce dateaza de ani de zile care poate deranja partenerul sau familia, oprirea respiratiei în somn constatate de partener sau anturaj,somn agitat, neodihnitor,mictiuni frecvente in cursul noptii, transpiratii nocturne, cefalee matinala.
Simptomele diurne ale sindromului de apnee in somn sunt :somnolenta diurna excesiva, tulburari de memorie, atentie si concentrare, oboseala, anxietate sau depresie, tulburari sexuale.


Cum se diagnosticheaza sindromul de apnee în somn?


Cand suspiciunea clinica de sindrom de apnee in somn (SAS) este foarte mare diagnosticul poate fi stabilit cu ajutorul poligrafului ventilator portabil. Aparatul se monteaza seara, pacientul doarme cu acest aparat la domiciliu si il returneaza a doua zi. Parametrii inregistrati sunt fluxul de aer nasobucal, efortul toracic, s aturatia oxigenului in sangele arterial, sforaitul, pozitia corpului. Medicul interpreteaza datele obtinute si stabileste daca exista un sindrom de apnee in somn (SAS) si tipul acestuia.


 


 


 

Localizare

Unde ne gasiti

Adresa: Constanta, Str Tomis, 132
Reper: zona capitol
Tel: 0721 285 696
0341 452 499
0748 424 204
Fax: 0341 452 499
Web: www.diamed-clinic.ro
Facebook: Facebook

Program