Dr Cazacu Margareta - Articole

Mezoterapia



MEZOTERAPIA

   Aceasta metoda terapeutica a fost descoperita in 1955, in Franta, de medicul Michel Pistor. In timpul unui acces de astm bronsic, neavand nimic la indemana, doctorul Pistor si-a infiltrat procaina in stratul mezotermal. Metoda a fost recunoscuta oficial de Academia Medicala franceza abia in 1987, foarte multi doctori ajungand sa se perfectioneze in acest tip de tratament. Numai in Franta exista peste 15.000 de specialisti in mezoterapie, fiind tratati in jur de 60.000 de pacienti. Asociatia Mezoterapeutilor cuprinde 14 tari din Europa, Africa si America. Aceasta metoda este insa raspandita in Franta ca tratament in medicina sportiva (in reabilitarea sportivilor de performanta), dar si in cosmetica.

   Dar ce este de fapt mezoterapia?

   Principiul de baza al acestei tehnici medicale este “cate putin la intervaluri mai mari si exact in locul necesar”. Cu alte cuvinte, o doza de medicament mai mica si la doua-trei zile distanta, dar exact in locul afectiunii. Desi poate parea dureroasa, eficienta ei intrece multe alte practici medicinale. Mezoterapia consta de fapt in introducerea preparatului medicamentos in mijlocul dermei, unde exista foarte multi receptaculi. Acul de seringa este introdus exact in zona cea mai dureroasa, in locurile reflexogene.
   Preparatele folosite sunt homeopate, alopate, homotoxicologice, dintre cele alopate, existand anestetice locale ca procaina, lidocaina, xilocaina, mexocaina si novocaina.
   Relaxanti musculari: coltramyl, miorel, clorpromaxin.
   Antiinflamatorice: piroxicam, diclofenac, ketoprofen, tilcotil, tenoxicam.
   Oligoelemente: zinc, seleniu, sulf, cupru, cobalt, nichel, mangan.
   Antihistamine: preparate din magneziu, preparate hormonale si homeopate.
   Cu toate ca pare la indemana, aceasta terapie se foloseste numai de catre medicii specializati si atestati in acest domeniu, asa ca feriti-va de falsii mezoterapeuti si cautati intodeauna sa fiti bine informati si tratati de un medic cunoscator.

   Cosmetica

   Cosmetica este unul din domeniile in care mezoterapia este practicata pe scara larga, fiind vindicate chiar si ridurile.
   Pielea se pregateste prin mici intepaturi cu vitamine, iar apoi sunt adaugate cateva substante combinate in tratament in functie de propria strategie a mezoterapeutului, exact in ridurile fetei.
   La inceput, se inteapa stratul epidermal cu un ac, iar pielea se acopera cu vitamine ca o roua, dupa care se introduc substantele active in riduri.
   Contraindicatiile mezoterapiei sunt in cazul bolilor acute, al tumorilor si al bolilor oncologice, al diabetului, herpesului, nevropatiilor si sindromului hemoragic.
Cu toate acestea, mezoterapia ramane un tratament extrem de eficient in vindecarea celulitei, a acneei si a ridurilor. In tratarea celulitei se traseaza o schema riguroasa exact pe corpul bolnavului, iar efectele sunt vizibile dupa patru saptamani.
Femeile pot avea un par mai bogat si pot vindeca alopecia tot prin tehnica mezoterapiei, care nu are riscuri sau contraindicaatii. La tratamentele cosmetice, efectele se observa chiar in momentul injectarii.

<< Inapoi la lista de articole

Localizare

Unde ne gasiti

Adresa: Bucuresti, Str Drumul Gazarului, 42, bl A3, 2, ap 11
Reper: sector 4
Tel: 021 450 77 79
0745 842 242
Fax:
Web: www.cazacu.ro
Facebook: Facebook

Program

LUNI: 09:00-17:00
MARTI: 09:00-17:00
MIERCURI: 09:00-17:00
JOI: 09:00-17:00
VINERI: 09:00-17:00
SAMBATA: INCHIS
DUMINICA: INCHIS