Vegetarism
Regim alimentar care exclude orice carne animala (carne, peste), dar care admite in general consumul de alimente de origine animala ca ouale, laptele si produsele lactate (branzeturi si iaurturi). Echilibrul alimentar poate fi obtinut variind alimentatia si mai ales asigurand aporturi de proteine satisfacatoare din punct de vedere cantitativ si calitativ. In fapt, proteinelor vegetale le lipsesc, intotdeauna unul sau mai multi acizi aminati indispensabili (pe care organismul nu stie sa-i sintetizeze si caruia ii trebuie furnizati prin alimentatie); totusi, un echilibru poate fi obtinut prin aplicarea principiului complementaritatii proteice, care consta in asocierea proteinelor vegetale ale caror acizi aminati lipsa sunt diferiti (asociere cereale-leguminoase, in special); proteina "mixta" care rezulta din aceasta asociere are o valoare nutritionala ce tinde sa se apropie de cea a proteinelor animale. Adaugarea, chiar in cantitate mica, de proteine animale permite, de asemenea, ameliorarea valorii nutritionale a acestor proteine vegetale (asocierea lapte-cereale, de exemplu). Principalul risc al carentei legata de vegetarism priveste fierul, mai ales la adolescenti si la femeile gravide, ale caror necesitati sunt deosebit de ridicate.
-
07 Oct
Bun venit Creative Dentline Clinica stomatologica Alba Iulia pe Webclinic.
-
07 Oct
Bun venit Offident Clinica Stomatologica Cluj-Napoca pe Webclinic.
-
30 Sept
Bun venit ElWZqZBNhYUE pe Webclinic.
- oftalmologie oradea
- cabinete ginecologie constanta
- clinica neurologie arad
- medicina hiperbara constanta
- doctor cardiolog iasi
- oftalmologie arad, ochelari arad
- orl bucuresti
- doctor orl iasi
- cabinete cardiologie constanta
- cabinet neurologie bucuresti
- marire sani constanta
- genetica medicala constanta
- oftalmologie iasi, cabinet oftalmologie iasi
- cabinete medicina muncii constanta


