Ratie alimentara
Cantitate de alimente care permite satisfacerea necesitatilor energetice, in macronutrimente (proteine, lipide, glucide), in micronutrimente (vitamine, minerale) si in apa, ale unui individ sau ale unui grup de persoane. Stabilirea unei ratii alimentare tine cont de repartitia de dorit a macronutrimentelor: 12% aproximativ din aportul energetic trebuie sa fie furnizat de proteine (carne, peste, lactate, soia, legume uscate), 30-35% de catre lipide (unt, margarina, ulei) si 53-58% de catre glucide, din care maximum 10% glucide rapide (alimente zaharate). Ratiile alimentare sunt stabilite plecand de la diferite grupe de alimente (fructe si legume, corpi grasi, produse lactate, cereale, legume uscate si cartofi, carne, peste, oua etc.) si contabilizeaza eventualul aport furnizat de catre bauturile alcoolice (10% maximum din aportul energetic total). Ele mai trebuie sa tina cont si de obiceiurile de consum (portie, frecventa, preferinte, repartitia intre mese), de eventualele constrangeri (buget, aprovizionare) si sunt susceptibile de modificari si de adaptari in functie indeosebi de activitatea fizica a subiectilor in cauza.
-
17 Sept
Bun venit SmFSSqQffRl pe Webclinic.
-
17 Sept
Bun venit CFHSSJcCU pe Webclinic.
-
17 Sept
Bun venit PTVrTqTyHVmA pe Webclinic.
- operatii chirurgicale constanta
- rmn constanta
- neurologie constanta
- clinici iasi
- doctor neurolog bucuresti
- doctor dermatologie constanta
- clinica obstetrica ginecologie arad
- medicina interna constanta
- centre medicale arad
- reumatologie iasi
- medic pneumolog constanta
- dermatologie iasi
- chirurgie estetica constanta
- cabinet endocrinologie iasi
- doctor pediatru iasi
- clinica oradea