Ratie alimentara
Cantitate de alimente care permite satisfacerea necesitatilor energetice, in macronutrimente (proteine, lipide, glucide), in micronutrimente (vitamine, minerale) si in apa, ale unui individ sau ale unui grup de persoane. Stabilirea unei ratii alimentare tine cont de repartitia de dorit a macronutrimentelor: 12% aproximativ din aportul energetic trebuie sa fie furnizat de proteine (carne, peste, lactate, soia, legume uscate), 30-35% de catre lipide (unt, margarina, ulei) si 53-58% de catre glucide, din care maximum 10% glucide rapide (alimente zaharate). Ratiile alimentare sunt stabilite plecand de la diferite grupe de alimente (fructe si legume, corpi grasi, produse lactate, cereale, legume uscate si cartofi, carne, peste, oua etc.) si contabilizeaza eventualul aport furnizat de catre bauturile alcoolice (10% maximum din aportul energetic total). Ele mai trebuie sa tina cont si de obiceiurile de consum (portie, frecventa, preferinte, repartitia intre mese), de eventualele constrangeri (buget, aprovizionare) si sunt susceptibile de modificari si de adaptari in functie indeosebi de activitatea fizica a subiectilor in cauza.
-
23 Aug
Bun venit XjyAUKSNpeCBwm pe Webclinic.
-
23 Aug
Bun venit XYNFGykMW pe Webclinic.
-
23 Aug
Bun venit BPSIHKjiE pe Webclinic.
- neurologie bucuresti
- cabinete medicina interna constanta
- doctor medicina muncii constanta
- centru medical oradea
- medic dermatolog oradea
- doctor homeopat iasi
- cabinet medicina interna iasi
- cardiolog bucuresti
- cabinet orl bucuresti
- imagistica arad
- psiholoie constanta
- dermatologie constanta
- cabinet reumatologie iasi
- computer tomograf constanta