Ratie alimentara
Cantitate de alimente care permite satisfacerea necesitatilor energetice, in macronutrimente (proteine, lipide, glucide), in micronutrimente (vitamine, minerale) si in apa, ale unui individ sau ale unui grup de persoane. Stabilirea unei ratii alimentare tine cont de repartitia de dorit a macronutrimentelor: 12% aproximativ din aportul energetic trebuie sa fie furnizat de proteine (carne, peste, lactate, soia, legume uscate), 30-35% de catre lipide (unt, margarina, ulei) si 53-58% de catre glucide, din care maximum 10% glucide rapide (alimente zaharate). Ratiile alimentare sunt stabilite plecand de la diferite grupe de alimente (fructe si legume, corpi grasi, produse lactate, cereale, legume uscate si cartofi, carne, peste, oua etc.) si contabilizeaza eventualul aport furnizat de catre bauturile alcoolice (10% maximum din aportul energetic total). Ele mai trebuie sa tina cont si de obiceiurile de consum (portie, frecventa, preferinte, repartitia intre mese), de eventualele constrangeri (buget, aprovizionare) si sunt susceptibile de modificari si de adaptari in functie indeosebi de activitatea fizica a subiectilor in cauza.
-
07 Oct
Bun venit Creative Dentline Clinica stomatologica Alba Iulia pe Webclinic.
-
07 Oct
Bun venit Offident Clinica Stomatologica Cluj-Napoca pe Webclinic.
-
30 Sept
Bun venit ElWZqZBNhYUE pe Webclinic.
- cabinete pneumologie constanta
- medic endocrinolog iasi
- cardiologie bucuresti
- balneologie constanta
- centre medicale arad
- oftalmologie constanta
- ecografie bucuresti
- cardiologie constanta
- doctor neurolog bucuresti
- medic chirurg bucuresti
- medicina hiperbara constanta
- cabinete genetica medicala constanta
- centre chirurgie estetica constanta


