Ratie alimentara
Cantitate de alimente care permite satisfacerea necesitatilor energetice, in macronutrimente (proteine, lipide, glucide), in micronutrimente (vitamine, minerale) si in apa, ale unui individ sau ale unui grup de persoane. Stabilirea unei ratii alimentare tine cont de repartitia de dorit a macronutrimentelor: 12% aproximativ din aportul energetic trebuie sa fie furnizat de proteine (carne, peste, lactate, soia, legume uscate), 30-35% de catre lipide (unt, margarina, ulei) si 53-58% de catre glucide, din care maximum 10% glucide rapide (alimente zaharate). Ratiile alimentare sunt stabilite plecand de la diferite grupe de alimente (fructe si legume, corpi grasi, produse lactate, cereale, legume uscate si cartofi, carne, peste, oua etc.) si contabilizeaza eventualul aport furnizat de catre bauturile alcoolice (10% maximum din aportul energetic total). Ele mai trebuie sa tina cont si de obiceiurile de consum (portie, frecventa, preferinte, repartitia intre mese), de eventualele constrangeri (buget, aprovizionare) si sunt susceptibile de modificari si de adaptari in functie indeosebi de activitatea fizica a subiectilor in cauza.
-
07 Oct
Bun venit Creative Dentline Clinica stomatologica Alba Iulia pe Webclinic.
-
07 Oct
Bun venit Offident Clinica Stomatologica Cluj-Napoca pe Webclinic.
-
30 Sept
Bun venit ElWZqZBNhYUE pe Webclinic.
- clinica obstetrica ginecologie oradea
- cabinet chirurgie bucuresti
- cabinete pneumologie constanta
- analize medicale constanta
- medic neurolog constanta
- cabinet medicina interna iasi
- cabinet medical dermatologie oradea
- chirurgie estetica constanta
- cabinete orl constanta
- ecografie abdominala arad
- ochelari oradea
- doctor neurolog bucuresti
- medic diabet bucuresti
- traumatologie constanta
- clinici iasi
- ecografie bucuresti
- pediatrie bucuresti
- oftalmologie iasi, cabinet oftalmologie iasi
- cabinete medicale bucuresti
- nastere in apa constanta


