Ratie alimentara
Cantitate de alimente care permite satisfacerea necesitatilor energetice, in macronutrimente (proteine, lipide, glucide), in micronutrimente (vitamine, minerale) si in apa, ale unui individ sau ale unui grup de persoane. Stabilirea unei ratii alimentare tine cont de repartitia de dorit a macronutrimentelor: 12% aproximativ din aportul energetic trebuie sa fie furnizat de proteine (carne, peste, lactate, soia, legume uscate), 30-35% de catre lipide (unt, margarina, ulei) si 53-58% de catre glucide, din care maximum 10% glucide rapide (alimente zaharate). Ratiile alimentare sunt stabilite plecand de la diferite grupe de alimente (fructe si legume, corpi grasi, produse lactate, cereale, legume uscate si cartofi, carne, peste, oua etc.) si contabilizeaza eventualul aport furnizat de catre bauturile alcoolice (10% maximum din aportul energetic total). Ele mai trebuie sa tina cont si de obiceiurile de consum (portie, frecventa, preferinte, repartitia intre mese), de eventualele constrangeri (buget, aprovizionare) si sunt susceptibile de modificari si de adaptari in functie indeosebi de activitatea fizica a subiectilor in cauza.
-
19 Apr
Bun venit ELldSuIbsO pe Webclinic.
-
15 Apr
Bun venit PVAruEMjWqD pe Webclinic.
-
11 Apr
Bun venit BfNDJugWTpXhH pe Webclinic.
- cabinete orl constanta
- doctor ortopedie constanta
- reumatologie iasi
- centre chirurgie estetica constanta
- laboratoare analize medicale constanta
- psiholoie constanta
- nastere prin cezariana constanta
- pneumologie constnata
- kinetoterapie oradea
- centru medical iasi
- medic stomatolog constanta
- cardiolog iasi
- ecografie abdominala arad
- ginecolog arad
- ecografie bucuresti
- computer tomograf constanta
- cabinete genetica medicala constanta