Peste
Animal vertebrat acvatic a carui carne are o compozitie nutritionala apropiata de cea a carnurilor comestibile de pasari si mamifere. Pestele aduce tot atatea proteine ca si carnea (intre 16 si 20 grame proteine pe 100 grame). El mai contine si numeroase minerale (potasiu, clor, sodiu, calciu etc.), oligoelemente (zinc, fluor, mangan, iod etc.) si vitamine ale grupului B. Carnea pestelui gras, ca si ficatul tuturor pestilor, contine in plus vitaminele A si D. Valoarea energetica a pestilor variaza de la 70 la mai mult de 200 kilocalorii pentru 1OO grame, in functie de continutul lor in lipide: mai putin de 1% pentru pestele slab; intre1 si 5% pentru pestele semigras; intre 5 si 15% pentru pestele gras. Este recomandabil sa se consume peste cel putin de doua ori pe saptamana.
-
17 Sept
Bun venit PTVrTqTyHVmA pe Webclinic.
-
17 Sept
Bun venit LPmtFnybrkrdx pe Webclinic.
-
16 Sept
Bun venit BaqaQOLVqN pe Webclinic.
- doctor medicina interna constanta
- doctor ortopedie constanta
- pneumologie constnata
- medic neurolog arad
- medic chirurg bucuresti
- cabinet medical oradea
- medic ginecolog bucuresti
- optica medicala adar
- reumatologie iasi
- imagistica medicala constanta
- doctor orl iasi
- doctor dermatologie constanta
- cardiologie constanta
- optica medicala oradea
- medic pediatru iasi