CAUTA TERMENI DE SPECIALITATE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de dictionar-medical

Miocardului (biopsie a)


Examen medical constand in prelevarea de fragmente de muschi al inimii pentru a fi studiate la microscop. Indicatii - Miocardului (biopsie a)
- Biopsia miocardului este efectuata in caz de miocardiopatie (boala a muschiului cardiac), de miocardita (inflamatie a miocardului), de tumora cardiaca sau dupa o transplantare cardiaca, pentru a detecta o rejectie de grefa sau doar pentru supravegherea evolutiei grefei. Tehnica si desfasurare - Miocardului (biopsie a)
-In ajunul examenului, pacientul este spitalizat intr-un serviciu de cardiologie. Sub anestezie locala, medicul introduce in artera femurala sau printr-o vena a gatului un cateter (tub de plastic) dotat cu o pensa pentru biopsie si ghideaza ansamblul pana la inima cu ajutorul unui ecran de control. O data cateterul ajuns pana la peretele intern al cavitatii cardiace, cardiologul preleveaza un fragment de miocard. Examenul dureaza aproximativ 1 ora si 30 minute. Supraveghere - Miocardului (biopsie a)
- Daca introducerea cateterului s-a facut prin artera femurala in plica inghinala, pacientul trebuie sa ramana lungit 24 ore dupa examen, cu scopul de a evita orice risc de hemoragie locala. Atunci cand calea de acces este o vena, supravegherea nu este decat de cateva ore. Efecte secundare - Miocardului (biopsie a)
- Acestea sunt rare uneori poate surveni un mic hematom la punctul de punctionare sau o alergie trecatoare si benigna provocata de introducerea cateterului. Daca, in mod exceptional, se declara o hemoragie cardiaca, este fara consecinte grave.

Examen medical constand in prelevarea de fragmente de muschi al inimii pentru a fi studiate la microscop. Indicatii
- Biopsia miocardului este efectuata in caz de miocardiopatie (boala a muschiului cardiac), de miocardita (inflamatie a miocardului), de tumora cardiaca sau dupa o transplantare cardiaca, pentru a detecta o rejectie de grefa sau doar pentru supravegherea evolutiei grefei. Tehnica si desfasurare
-In ajunul examenului, pacientul este spitalizat intr-un serviciu de cardiologie. Sub anestezie locala, medicul introduce in artera femurala sau printr-o vena a gatului un cateter (tub de plastic) dotat cu o pensa pentru biopsie si ghideaza ansamblul pana la inima cu ajutorul unui ecran de control. O data cateterul ajuns pana la peretele intern al cavitatii cardiace, cardiologul preleveaza un fragment de miocard. Examenul dureaza aproximativ 1 ora si 30 minute. Supraveghere
- Daca introducerea cateterului s-a facut prin artera femurala in plica inghinala, pacientul trebuie sa ramana lungit 24 ore dupa examen, cu scopul de a evita orice risc de hemoragie locala. Atunci cand calea de acces este o vena, supravegherea nu este decat de cateva ore. Efecte secundare
- Acestea sunt rare uneori poate surveni un mic hematom la punctul de punctionare sau o alergie trecatoare si benigna provocata de introducerea cateterului. Daca, in mod exceptional, se declara o hemoragie cardiaca, este fara consecinte grave.
<< Inapoi la lista de dictionar-medical