Intoleranta alimentara
Reactia patologica ce se produce in cursul consumului anumitor alimente. Sub termenul generic de intoleranta alimentara sunt grupate un anumit numar de reactii patologice ca diferitele alergii alimentare sau de intolerante la anumite nutrimente din cauza unui deficit enzimatic al aparatului digestiv sau unor tulburari metabolice. - Intoleranta la gluten, constituent al graului, secarei, orezului si orzului, este responsabila de boala celiaca - Intoleranta la lactoza este consecinta unui deficit, congenital sau dobandit, intr-o enzima specifica mucoasei intestinale, lactaza, necesara hidrolizei lactozei (transformarea ei in glucoza si galactoza), principalul glucid din lapte. Ea se manifesta printr-o diaree lichida siprin dureri abdominale in urma consumului de lapte sau de produse care contin lactoza. Tratamentul consta in excluderea lactozei din alimentatie.
-
18 Aug
Bun venit JRgBFkYUo pe Webclinic.
-
18 Aug
Bun venit GzdLmLKteHGql pe Webclinic.
-
18 Aug
Bun venit YqhuBaeUNGL pe Webclinic.
- medic neurolog arad
- cabinet neurologie bucuresti
- medic dermatolog iasi
- medicina interna constanta
- dermatologie oradea
- clinica oradea
- optica oradea
- analize medicale constanta
- cabinet endocrinologie iasi
- ginecolog oradea
- doctor medicina interna iasi
- imagistica arad
- doctor oftalmolog iasi
- ginecolog arad