Fruct
Produs comestibil al unor vegetale, de savoare in general dulce. Fructele sunt bogate in apa, in glucide (fructoza, mai ales), in fibre vegetale (celuloza si pectina, prezente mai ales in coaja lor), in vitamine (vitamina C in citrice mai ales, vitaminele B1, B2 si B6 in fructele uscate, precursorii de vitamina A in fructele cu sambure si in fructele baca) si in saruri minerale. Continutul lor in glucide variaza intre 5 si 19% pentru fructele proaspete, pana la 40%, chiar 60% pentru fructele uscate (curmale, smochine, stafide). Fructele uscate au o valoare calorica mult mai ridicala decat fructele proaspete si sunt foarte bogate in glucide simple, in sodiu, potasiu si calciu. Fructele oleaginoase (migdale, nuci, alune) sunt bogate in fibre, in proteine si mai ales in lipide; ele sunt mult mai calorice decat fructele proaspete: 400 calorii pentru 100 grame. Consumate in cantitati rezonabile, fructele proaspete constituie un bun aport de fibre si de vitamine. Pregatirea lor termica le face mai digestibile datorita modificarilor din compozitia lor in fibre si in glucide, dar, in schimb, apare inconvenientul de a fi suferit o pierdere importanta de vitamine.
-
07 Oct
Bun venit Creative Dentline Clinica stomatologica Alba Iulia pe Webclinic.
-
07 Oct
Bun venit Offident Clinica Stomatologica Cluj-Napoca pe Webclinic.
-
30 Sept
Bun venit ElWZqZBNhYUE pe Webclinic.
- medic oftalmolog constanta
- cabinet reumatologie iasi
- medicina hiperbara romania
- diabet bucuresti
- centre medicale arad
- medic ginecolog arad
- centre medicale chirurgie constanta
- ecografie bucuresti
- ochelari oradea
- cabinet dermatologie bucuresti
- imagistica medicala constanta
- doctor cardiolog bucuresti
- clinica oradea
- ginecolog oradea
- cabinet neurologie iasi