Fibra alimentara
Substanta reziduala de origine vegetala nedigerata de catre enzimele tubului digestiv. Fibrele alimentare contin celuloza, hemiceluloze, gume, mucilagii, pectina si lignina. Principalele alimente bogate in fibre sunt cerealele si produsele cerealiere (tarate de grau, faina integrala de grau etc.), unele fructe (nuci, caise, smochine, prune) si legume (fasole uscata, mazare, linte). Fibrele alimentare au un efect regulator asupra tranzitului intestinal: ele cresc volumul si hidratarea scaunelor si diminueaza presiunea din interiorul colonului. In plus, ele modifica absorbtia glucidelor, lipidelor, proteinelor si sarurilor minerale.
-
26 Aug
Bun venit VDJjqyuTlDORE pe Webclinic.
-
25 Aug
Bun venit UNiweNljQXBY pe Webclinic.
-
25 Aug
Bun venit NNNkprsqRiY pe Webclinic.
- neurologie bucuresti
- ecografie arad
- doctor ginecolog bucuresti
- doctor cardiologie constanta
- cardiolog iasi
- cabinet medical arad
- cabinet homeopatie iasi
- cabinete dermatologie constanta
- neurologie constanta
- rmn constanta
- doctor recuperare medicala constanta
- oftalmologie constanta
- cabinet pediatrie bucuresti
- medicina hiperbara romania
- medicina interna iasi
- cabinete medicale bucuresti