Fibra alimentara
Substanta reziduala de origine vegetala nedigerata de catre enzimele tubului digestiv. Fibrele alimentare contin celuloza, hemiceluloze, gume, mucilagii, pectina si lignina. Principalele alimente bogate in fibre sunt cerealele si produsele cerealiere (tarate de grau, faina integrala de grau etc.), unele fructe (nuci, caise, smochine, prune) si legume (fasole uscata, mazare, linte). Fibrele alimentare au un efect regulator asupra tranzitului intestinal: ele cresc volumul si hidratarea scaunelor si diminueaza presiunea din interiorul colonului. In plus, ele modifica absorbtia glucidelor, lipidelor, proteinelor si sarurilor minerale.
-
17 Sept
Bun venit PTVrTqTyHVmA pe Webclinic.
-
17 Sept
Bun venit LPmtFnybrkrdx pe Webclinic.
-
16 Sept
Bun venit BaqaQOLVqN pe Webclinic.
- medic dermatolog bucuresti
- doctor oftalmolog iasi
- dermatologie iasi
- imagistica arad
- dermatolog oradea
- medic oftalmolog constanta
- orl constanta
- medicina muncii constanta
- medic stomatolog constanta
- medic neurolog iasi
- laboratoare analize medicale constanta
- pediatrie iasi
- medic pediatru bucuresti
- doctor reumatolog iasi
- neurologie bucuresti
- cabinet medicina interna iasi
- cabinet chirurgie bucuresti
- cardiolog bucuresti
- optica medicala oradea