Fibra alimentara
Substanta reziduala de origine vegetala nedigerata de catre enzimele tubului digestiv. Fibrele alimentare contin celuloza, hemiceluloze, gume, mucilagii, pectina si lignina. Principalele alimente bogate in fibre sunt cerealele si produsele cerealiere (tarate de grau, faina integrala de grau etc.), unele fructe (nuci, caise, smochine, prune) si legume (fasole uscata, mazare, linte). Fibrele alimentare au un efect regulator asupra tranzitului intestinal: ele cresc volumul si hidratarea scaunelor si diminueaza presiunea din interiorul colonului. In plus, ele modifica absorbtia glucidelor, lipidelor, proteinelor si sarurilor minerale.
-
19 Apr
Bun venit ELldSuIbsO pe Webclinic.
-
15 Apr
Bun venit PVAruEMjWqD pe Webclinic.
-
11 Apr
Bun venit BfNDJugWTpXhH pe Webclinic.
- doctor medicina muncii constanta
- venerologie iasi
- oftalmolog constanta
- cabinet dermatologie bucuresti
- cabinete medicale bucuresti
- optician arad
- doctor cardiologie constanta
- cabinet medical dermatologie oradea
- clinica oradea
- ginecolog arad
- medic orl bucuresti
- neurologie bucuresti
- medic pediatru iasi
- centre medicale imagistica constanta
- cabinet ecografie bucuresti
- medic orl iasi
- cabinet homeopatie iasi
- doctor reumatolog iasi
- cabinet endocrinologie iasi