Fibra alimentara
Substanta reziduala de origine vegetala nedigerata de catre enzimele tubului digestiv. Fibrele alimentare contin celuloza, hemiceluloze, gume, mucilagii, pectina si lignina. Principalele alimente bogate in fibre sunt cerealele si produsele cerealiere (tarate de grau, faina integrala de grau etc.), unele fructe (nuci, caise, smochine, prune) si legume (fasole uscata, mazare, linte). Fibrele alimentare au un efect regulator asupra tranzitului intestinal: ele cresc volumul si hidratarea scaunelor si diminueaza presiunea din interiorul colonului. In plus, ele modifica absorbtia glucidelor, lipidelor, proteinelor si sarurilor minerale.
-
22 Oct
Bun venit OpPMSSYJvQpsr pe Webclinic.
-
22 Oct
Bun venit MuBsXwUiqpZ pe Webclinic.
-
22 Oct
Bun venit QJHXpEmafXOBd pe Webclinic.
- medicina hiperbara romania
- analize medicale iasi
- doctor chirurgie estetica constanta
- pneumologie constnata
- ginecolog oradea
- medic oftalmolog constanta
- doctor orl iasi
- nastere prin cezariana constanta
- cabinete cardiologie constanta
- ochelari oradea
- optica arad
- computer tomograf constanta
- cardiolog bucuresti
- cabinet ginecologie arad
- cabinet neurologie iasi
- pediatrie bucuresti