Fibra alimentara
Substanta reziduala de origine vegetala nedigerata de catre enzimele tubului digestiv. Fibrele alimentare contin celuloza, hemiceluloze, gume, mucilagii, pectina si lignina. Principalele alimente bogate in fibre sunt cerealele si produsele cerealiere (tarate de grau, faina integrala de grau etc.), unele fructe (nuci, caise, smochine, prune) si legume (fasole uscata, mazare, linte). Fibrele alimentare au un efect regulator asupra tranzitului intestinal: ele cresc volumul si hidratarea scaunelor si diminueaza presiunea din interiorul colonului. In plus, ele modifica absorbtia glucidelor, lipidelor, proteinelor si sarurilor minerale.
-
28 Nov
Bun venit QnbohyUusHF pe Webclinic.
-
20 Nov
Bun venit FgumKMkAXH pe Webclinic.
-
12 Oct
Bun venit AVRONA MEDICA pe Webclinic.
- doctor ortopedie constanta
- clinica oradea
- doctor recuperare medicala constanta
- computer tomograf constanta
- orl bucuresti
- doctor genetica medicala constanta
- imagistica arad
- doctor endocrinolog iasi
- cabinet homeopatie iasi
- ecografie bucuresti
- medic pediatru iasi
- terapie laser oradea
- clinica obstetrica ginecologie arad
- analize medicale constanta
- laborator analize medicale iasi
- optica medicala adar