Fibra alimentara
Substanta reziduala de origine vegetala nedigerata de catre enzimele tubului digestiv. Fibrele alimentare contin celuloza, hemiceluloze, gume, mucilagii, pectina si lignina. Principalele alimente bogate in fibre sunt cerealele si produsele cerealiere (tarate de grau, faina integrala de grau etc.), unele fructe (nuci, caise, smochine, prune) si legume (fasole uscata, mazare, linte). Fibrele alimentare au un efect regulator asupra tranzitului intestinal: ele cresc volumul si hidratarea scaunelor si diminueaza presiunea din interiorul colonului. In plus, ele modifica absorbtia glucidelor, lipidelor, proteinelor si sarurilor minerale.
-
12 Iul
Bun venit HHvIkaNVWHbVho pe Webclinic.
-
12 Iul
Bun venit PtADYApJ pe Webclinic.
-
11 Iul
Bun venit CqZvSxfzUcum pe Webclinic.
- medicina muncii constanta
- cabinet fizioterapie oradea
- centre medicale arad
- cabinet reumatologie iasi
- doctor chirurgie estetica constanta
- doctori chirurgie constanta
- oftalmologie oradea
- medic neurolog iasi
- medic pediatru bucuresti
- neurologie constanta
- medic stomatolog constanta
- orl iasi
- cardiolog bucuresti
- doctor dermatologie constanta
- fizioterapie constanta
- oftalmologie constanta
- analize medicale iasi