Fibra alimentara
Substanta reziduala de origine vegetala nedigerata de catre enzimele tubului digestiv. Fibrele alimentare contin celuloza, hemiceluloze, gume, mucilagii, pectina si lignina. Principalele alimente bogate in fibre sunt cerealele si produsele cerealiere (tarate de grau, faina integrala de grau etc.), unele fructe (nuci, caise, smochine, prune) si legume (fasole uscata, mazare, linte). Fibrele alimentare au un efect regulator asupra tranzitului intestinal: ele cresc volumul si hidratarea scaunelor si diminueaza presiunea din interiorul colonului. In plus, ele modifica absorbtia glucidelor, lipidelor, proteinelor si sarurilor minerale.
-
24 Ian
Bun venit XOevEhpHIdSjg pe Webclinic.
-
15 Ian
Bun venit Kathleen pe Webclinic.
-
15 Ian
Bun venit Gwendolyn pe Webclinic.
- optica oradea
- medic homeopat iasi
- cabinete genetica medicala constanta
- cabinet medical oradea
- orl constanta
- analize medicale constanta
- traumatologie constanta
- doctor orl bucuresti
- doctor cardiolog iasi
- cabinet neurologie bucuresti
- cabinet ecografie bucuresti
- terapie laser oradea
- medicina hiperbara constanta
- cabinet medical arad
- cabinete stomatologie constanta
- ginecolog oradea
- cabinet neurologie arad