CAUTA TERMENI DE SPECIALITATE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de dictionar-medical

Canalului rahidian (sindrom de ingustare a)


Sindrom provocat de o compresie a radacinilor maduvei spinarii (care inerveaza membrele inferioare) la nivelul canalului rahidian lombar. Cauze - Canalului rahidian (sindrom de ingustare a)
- Sindromul de ingustare a canalului rahidian poate avea o origine congenitala (acrondroplazie), poate fi urmarea alunecarii unei vertebre (spondilolistezis) sau deformarii unui disc intervertebral (protruzie discala). In sfarsit, el este uneori provocat de o hipertrofiere a ligamentelor sau a tesutului gras care inconjoara duramaterul sau de o tumora intrarahidiana. Simptome - Canalului rahidian (sindrom de ingustare a)
- Subiectul sufera putin in stare de repaus, dar durerea apare la mers: dupa 100 sau 1000 metri, el trebuie sa se opreasca, tinandu-se aplecat in fata sau cu spatele lipit de perete sau chiar asezat; dupa cateva minute poate sa-si reia mersul pentru o distanta echivalenta (claudicatie intermitenta). Tratament - Canalului rahidian (sindrom de ingustare a)
- Tratamentul va fi fie medical (reeducare, purtare a unui lombostat, injectare de corticosteroizi), fie chirurgical, fie mixt.

Sindrom provocat de o compresie a radacinilor maduvei spinarii (care inerveaza membrele inferioare) la nivelul canalului rahidian lombar. Cauze
- Sindromul de ingustare a canalului rahidian poate avea o origine congenitala (acrondroplazie), poate fi urmarea alunecarii unei vertebre (spondilolistezis) sau deformarii unui disc intervertebral (protruzie discala). In sfarsit, el este uneori provocat de o hipertrofiere a ligamentelor sau a tesutului gras care inconjoara duramaterul sau de o tumora intrarahidiana. Simptome
- Subiectul sufera putin in stare de repaus, dar durerea apare la mers: dupa 100 sau 1000 metri, el trebuie sa se opreasca, tinandu-se aplecat in fata sau cu spatele lipit de perete sau chiar asezat; dupa cateva minute poate sa-si reia mersul pentru o distanta echivalenta (claudicatie intermitenta). Tratament
- Tratamentul va fi fie medical (reeducare, purtare a unui lombostat, injectare de corticosteroizi), fie chirurgical, fie mixt.
<< Inapoi la lista de dictionar-medical