Branza
Produs lactat obtinut prin coagularea laptelui sub actiunea cheagului si/sau a fermentilor lactici si care a fost scurs de zer. Branzeturile sunt alimente de o mare diversitate, dar toate au comuna bogatia lor in proteine si in calciu. Ele au un continut variabil de lipide si de sodiu. Continutul lor in apa variaza intre 35 si 80%. Procentajul de materii grase indicat pe ambalaj este calculat pe reziduul uscat al produsului. Branzeturile cu pasta fiarta sunt cele mai grase, dar si cele mai bogate in calciu. O parte din vitaminele hidrosolubile dispar in timpul scurgerii branzei, dar se produce o imbogatire in vitaminele B2, B3, B6 si B9 sub actiunea mucegaiurilor. Vitamina A se gaseste din abundenta in branzeturile grase. In regimurile de slabire, este recomandat sa se limiteze consumul de branzeturi (din cauza continutului bogat in lipide, si deci in calorii). Branzeturile cu pasta moale sunt contraindicate la subiectii care fac tratament cu inhibitori de monoaminoxidaza (I.M.A.O).
-
18 Aug
Bun venit JRgBFkYUo pe Webclinic.
-
18 Aug
Bun venit GzdLmLKteHGql pe Webclinic.
-
18 Aug
Bun venit YqhuBaeUNGL pe Webclinic.
- medic endocrinolog iasi
- medic pediatru bucuresti
- laborator analize medicale iasi
- cabinet ginecologie oradea
- orl bucuresti
- cardiologie constanta
- orl iasi
- medic recuperare medicala oradea
- centre medicale imagistica constanta
- centre medicale arad
- fizioterapie constanta
- cabinete dermatologie constanta
- doctor reumatolog iasi