DENT DESIGN - Servicii

Implantul dentar, folosit pentru inlocuirea dintilor lipsa, reprezinta o procedura chirurgicala prin care un surub de titan este inserat in osul maxilar sau mandibular, urmand ca acesta sa devina sprijin pentru o coroana, o proteza partiala sau totala sau una mobilizabila.


Dupa operatia de inserare a surubului, este necesara o perioada de timp de asteptare, de-a lungul careia se va stabili o legatura intre implant si os, numita osteointegrare, pentru ca implantul sa poata sprijini viitoarea proteza.


Implantul poate inlocui unul sau mai multi dinti, iar protezele cu stalpi implantari au un aspect foarte asemanator danturii naturale, in vreme ce functiile dintilor lipsa sunt in totalitate preluate de proteza.


 


Singurul factor care se ia in considerare in ceea ce priveste procedura de inserare a unui implant pe cale chirurgicala este starea de sanatate a pacientului, de regula orice persoana care este suficient de sanatoasa pentru a i se extrage un dinte putand beneficia de



Interventia chirurgicala se realizeaza sub anestezie locala, singurele efecte adverse ale procedurii fiind o usoara umflare a zonei in care a fost aplicat implantul si dureri de intensitate scazuta in acea regiune, care pot fi combatute cu analgezice.terapie implantara.


Totodata, spre deosebire de puntile clasice sau de protezele partiale, terapia implantara nu afecteaza in niciun fel dintii sanatosi aflati in vecinatatea celor ce urmeaza a fi inlocuiti.


De regula, numarul de sedinte necesare pentru implantul dentar variaza intre 6 si 8, incluzand consultatia initiala, interventia chirurgicala, controlul postoperator, etapele de protezare si controlul final.


 


Pe durata tratamentului, pacientul poate beneficia de coroane sau proteze provizorii  in regiunea in care au fost inserate suruburile de titan aferente implantului.


 


Medicii stomatologi recomanda intreruperea fumatului de-a lungul intregii perioade de terapie implantara.


Avand mai multe elemente cu rol bine stabilit, un implant dentar este compus din:



  • Corpul implantului (implantul propriu-zis) este realizat din titan pur, are forma unui surub si se insera in os, inlocuind radacina dintilor lipsa.

  • Capa de vindecare este o capa se se insurubeaza in interiorul implantului si are rolul de a proteja structura interna a implantului pana la integrarea osoasa. Ea se aplica de catre medic in timpul operatiei de inserarea a implantului, sta sub gingie in timpul perioadei de osteointegrare si se indeparteaza cand se face descoperirea implantului si se aplica bontul de vindecare.

  • Bontul de vindecare este un dispozitiv transfixiant gingival cu rolul de a conforma un inel gingival periimplantar sanatos. Se monteaza in corpul implantului si se lasa pe loc aproximativ 10-14 zile.

  • Bontul de transfer este folosit pentru a reproduce pozitia exacta a implantului in os atunci cand se ia amprenta pentru realizarea coroanelor dentare. Bonturile de trasfer se gasesc in 2 variante, in functie de tipul de amprenta pe care medicul o foloseste: bonturi de transfer pentru amprente cu lingura inchisa sau amprente cu lingura deschisa.

  • Implantul analog este un dispozitiv asemaantor implantului dentar, care este folosit de tehnicianul dentar pentru a fixa pozitia exacta a implantului in modelul de ghips.

  • Bontul protetic este un dispozitiv ce inlocuieste partea coronara a dintelui. Se fixeaza pe implant prin insurubare. Poate fi realizat din metal sau din materiale estetice precum zirconiul; de asemenea exista bonturi provizorii pentru lucrari provizorii sau bonturi calcinabile pentru turnare in laborator etc. Forma si structura bontului permit tehnicianului si medicului sa aleaga varianta optima cazului dumneavoastra in functie de caracteristicile structurilor anatomice si de restaurarea definitiva aleasa. Astfel, pentru zona frontala, in cazul unei gingii mai subtiri si daca pacientul alege varianta de protezare finala de ceramica pe zirconiu, se foloseste un bont estetic de zirconiu etc.

  • Bonturi protetice pot fi pentru lucari cimentate clasic sau pentru lucrari insurubate. Pentru anumite tipuri de lucrari complexe se pot folosi bile sau capse, sisteme de bare-calareti etc.

  • Surubul de fixare este un mic surubel ce face legatura intre componentele implantului.

  • Coroana dentara se realizeaza in laborator dupa frezarea bontului protetic de catre tehnician si presupune costuri suplimentare fata de implantul dentar. Trebuie discutate optiunile de protezare definitiva inainte de inserarea implantului, deoarece anumite restaurari protetice se realizeaza mai bine cu anumite tipuri de implante dentare.


 


 

Localizare

Unde ne gasiti

Adresa: Bacau, Str Valea Alba, 5
Tel: 0754 841 999

Fax:
Web: www.dent-design.ro
Facebook: Facebook

Program