CMI DR CITU CARMEN - Servicii

Parodontologia este ramura medicinei dentare ce se ocupa cu profilaxia, diagnosticul si tratamentul afectiunilor parodontiului marginal, în contextul afectiunilor buco- dentare si sistemice.


      Profilaxia, diagnosticul si tratamentul se refera la:


1. Evidentierea si îndepartarea factorilor cauzali ai îmbolnavirilor parodontiului marginal;
2. Manopere de igienizare, debridare gingivala, tratament antimicrobian
3. Chirurgie parodontala;
4. Restaurare protetica în parodontopatii.


         Bolile parodontale sunt afectiuni ale gingiei, ale osului alveolar si ale ligamentelor care sustin dintele în alveola. Ele sunt cauzate în principal de placa bacteriana care determina inflamatia parodontiului marginal, iar ca si factori favorizanti sunt incriminati caria dentara, anomaliile dento-maxilare, parafunctiile, edentatia sau factori generali cum ar fi tulburari endocrine, diabetul zaharat, osteoporoza, afectiuni cardio-vasculare, renale, hepatice, etc.


        In faza incipienta afectiunea parodontala se numeste gingivita, ea fiind reversibila prin tratament adecvat si mentinerea unei igiene dentare riguroase. Netratata evolutia este spre parodontopatie în diverse grade cu mobilitatea si pierderea dintilor.


      Tratamentul bolii parodontale este unul complex în functie de fazele bolii, de la un simplu detartraj pentru îndepartarea factorului favorizant nr. 1 – tartrul pâna la interventii chirurgicale de aditie osoasa si reconstructia tesuturilor afectate.


p2
       În functie de stadiul bolii parodontale apreciata clinic si radiologic, tratamentele aplicate în cabinetul nostru sunt:  • În prima etapa se impune igienizarea completa prin detartraj supra si subgingival si lavaje largi cu solutii antiseptice (clorhexidina);

  • În etapa a doua tratamentul consts în aplicatii locale de substante antiinflamatoare si antibiotice, interventii chirurgicale parodontale, tratamente endodontice si de imobilizare a dintilor;

  • În etapa a treia când mobilitatea dintilor este avansata se recomanda extractia lor si refacerea protetica.

Localizare

Unde ne gasiti

Adresa: Constanta, Str I.C. Bratianu, 86, bl SR.9A, A, ap 03
Tel: 0723 766 722
0241 671 388
Fax:
Web: www.drcitucarmen.ro
Facebook: Facebook

Program

LUNI: 13:00-19:00
MARTI: 08:00-14:00
MIERCURI: 13:00-19:00
JOI: 08:00-14:00
VINERI: 13:00-19:00
SAMBATA: INCHIS
DUMINICA: INCHIS