CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

16

Jul

LUNGUL DRUM CATRE MINE!

, Hodisan Amalia si Lacatusu Simona


Exista momente in existenta noastra cand suntem in cautare de raspunsuri care sa ne satisfaca, de solutii care sa ne implineasca, sa ne infaptuiasca, cand nu ne mai regasim, continuand sa obercaim pe cai intortocheate spre implinire si autodescoperire. Cand relatiile si experientele pe care le traim devin o reflexie a lumii noastre interioare zbuciumate. Cand, cu tot acest tablou apasator, pare mai confortabil sa ne tolanim la “umbra” autoamagirii si a rutinei considerand ca doar ele ne rastoarna o oarecare liniste in suflet.

Apar clipe in viata in care ne gasim in puncte de rascruce, de deruta, de nesiguranta, de neincredere, de durere, de pierdere, clipe in care tot arsenalul psihic de care dispunem pare a fi blocat. Cand ne lasam invaluiti de un vartej de neintelesuri adanci si amare. De neputinta. De patima sterila. De ruina….

Nu te speria, nu esti singur! Exista cineva care te poate ajuta sa domolesti in tine orgolii mistuitoare, tristeti apasatoare, temeri paralizante, nevoi inautentice, asteptari nerealiste. Sa te imprietenesti cu autenticitatea, maturitatea psihologica, seninatatea, intelegerea empatica, sa deprinzi exercitiul incitant al autoinvestigatiei, al autocunoasterii, intelegerii si acceptarii de sine. Sa relevi parti nebanuite, nestiute, dar luminoase ale Sinelui tau. Sa te eliberezi din “inchisoarea” Eu-lui tau ideal si sa-ti exprimi liber, asumat individualitatea. Sa castigi sentimentul valorii personale. Sa treci experientele dificile prin ciurul gandirii tale critice, sa renunti la iluziile frumos brodate care iti mint sublim viata. Sa sacrifici toate granitele care te definesc la un moment dat si sa urci calea spre o alta versiune a ta. Cea senina, cea echilibrata, cea inteleapta, cea …..

Cauta-l, vorbeste-i, asculta-l! Reflecteaza! Intelege! Simte! Exprima! Zideste! Chiar cu sacrificiul unei Ane!

Cineva care te poate insoti spre celalalt capat al tau,

Psihologul



<< Inapoi la lista de articole