CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

11

Oct

Profilaxie si igiena

, CMI Dr. Constantinescu Mihaela


Profilaxia include toate manoperele care au ca scop prevenirea aparitiei sau reaparitiei cariilor, imbunatarirea rezistentei smaltului la atacul carios, curatarea dintilor. Igiena dentara presupune totalitatea metodelor prin care se curata dantura. Medicul stomatolog poate realiza igienizarea profesionala in cabinetul stomatologic, dar va va instrui cu privire la autoigienizare, executata acasa.

Controale periodice: Indiferent daca ati avut motiv sau nu, este bine sa stiti despre necesitatea controalelor medicale stomatologice. Odata la 6 luni este indicat un control de rutina, in care se verifica starea danturii si daca aveti sau nu nevoie de detartraj. Tartrul se depune la unele persoane chiar mai repede de 6 luni, de aceea va trebui sa tineti cont de indicatiile medicului stomatolog in sedinta cu detartrajul anterior. Daca ati beneficiat de lucrari protetice (coroane, punti) este de asemenea indicat un control la 6 luni pentru a vi se verifica corectitudinea igienizarii la domiciliu. In cazul in care ati beneficiat de implanturi dentare, medicul stomatolog va va indica controale regulate: in prima luna, la trei luni, la 6 luni, la 1 an. Radiografiile cerute vor fi de mare folos, indicand gradul de osteointegrare.

Lucrarile protetice realizate pe implanturi vor trebui de asemenea verificate, cat si igiena in zona lucrarilor. Medicul stomatolog va va instrui cu privire la folosirea metodelor speciale de igienizare pentru astfel de lucrari: superflos, dusuri bucale, periute interdentare.

Trebuie sa intelegeti ca igiena este esentiala pentru viata pe arcada a implantelor si a lucrarilor protetice.



<< Inapoi la lista de articole