CENTRUL MEDICAL ASCLEPIOS - Servicii

HOTMAN-EXT TEBCO - Sistem de diagnostic cardiovascular


Sistem pentru masurarea bioimpedantei transtoracice prin monitorizare hemodinamica.


Hipertensiunea arteriala este la ora actuala una dintre principalele probleme de sanatate la nivel global. Amploarea acesteia este determinata atât de numarul mare de hipertensivi (peste un miliard în momentul de fata) cât si de riscul cardiovascular adus de hipertensiune. Criteriile de definire ale HTA, rolul acesteia ca factor de risc al aterosclerozei si nivelurile tinta care trebuiesc atinse s-au schimbat mult în ultimii ani. Relatia dintre tensiunea arteriala (TA) si riscul de evenimente cardiovasculare este continua, constanta si independenta de alti factori de risc.


Cresterea valorilor TA se coreleaza direct cu cresterea riscului de accident vascular cerebral, insuficienta cardiaca, infarct miocardic si afectare renala. Fiecare crestere cu 20 mmHg a tensiunii arteriale sistolice (TAS) sau cu 10 mmHg a tensiunii arteriale diastolice (TAD) dubleaza riscul de boala  cardiovasculara indiferent de valorile bazale ale TA. În absenta tratamentului, aproximativ jumatate dintre pacientii hipertensivi decedeaza prin accidente coronariene sau insuficienta cardiaca, o treime prin accidente vasculare cerebrale iar 10-15% decedeaza prin insuficienta renala.


Tratând hipertensiunea arteriala ca o tulburare hemodinamica si nu doar ca simpla crestere manometrica a valorilor presionale,  fiecare pacient primeste schema terapeutica optima si doza adecvata, economisindu-se astfel timp si optimizând costurile. Adaptarea terapiei la profilul hemodinamic propriu fiecarui pacient duce si la înregistrarea unui procent foarte mic de reactii adverse. 


Scopul tratamentului la un pacient hipertensiv trebuie sa includa atât normotensiunea (valori manometrice normale ale TA), cât si obtinerea unui flux sangvin normal, adica a statusului normo-hemodinamic.


Datele din literatura arata ca terapia hipertensiunii arteriale ghidata dupa parametrii hemodinamici obtinuti prin metode noninvazive – bioimpedanta electrica toracica – creste rata controlului tensiunii arteriale la 63%.Folosirea sistemului HOTMAN , HEMO SAPIENS INC de monitorizare si management hemodinamic  contribuie la un control superior al hipertensiunii arteriale prin selectarea terapiei antihipertensive optime si specifice fiecarui pacient în functie de profilul hemodinamic.

Localizare

Unde ne gasiti

Adresa: Constanta, Str Prelungirea Bucovinei, 8B, ap 1
Reper: Spitalul Militar, Bd. Mamaia
Tel: 0241 611 445
0241 511 445
Fax: 0372 879 610
Web: www.asclepios-medical.ro
Facebook: Facebook

Program

LUNI: 09:00-17:00
MARTI: 09:00-17:00
MIERCURI: 09:00-17:00
JOI: 09:00-17:00
VINERI: 09:00-17:00
SAMBATA: INCHIS
DUMINICA: INCHIS