CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

27

Mar

Videodermatoscopia

, Dr. Fratila Simona


De ce este important ca schimbarile "alunitelor" sa fie examinate cu atentie?

Studiile recente arata ingrijorarea fata de aparitia tot mai frecventa a cancerului de piele. Acest lucru este cauzat de neglijarea transformarilor de la nivelul pielii, in special a nevilor nevocelulari (alunitelor).

Nevii nevocelulari sunt formatiuni benigne de culoare roz, maro sau neagra ce apar pe piele, oriunde pe corp si care, in anumite conditii se pot transforma in cancer. Factorul cel mai frecvent implicat este expunerea intensiva la soare, in special fara a tine cont de masurile de protectie solara.

O alunita se poate transforma in melanom, un cancer de piele deosebit de agresiv, dar vindecabil daca este depistat precoce.

Videodermatoscopul Fotofinder poate monitoriza precis, urmari in evolutie si inregistra modificarile nevilor. De asemenea, ajuta la examinarea a zeci de alte tipuri de afectiuni cutanate. Aparatul utilizeaza o camera foto profesionala care mareste de pana la 70 de ori si releva modificarile fine, necelabile ochiului liber sau mai greu vizibile cu dermatoscopul obisnuit.

In acest caz, examinarea regulata a pielii este esentiala, pentru ca poate depista precoce semnele suspecte sau cancerul de piele si previne propagarea lui la distanta, crescand semnificativ sansele de vindecare.



<< Inapoi la lista de articole