CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

05

Aug

Trusa medicala de vacanta

, Dr POP CECILIA


Pregatirea plecarii in vacanta include adesea – mamicile o stiu bine - si alcatuirea unei mici truse medicale pentru posibile situatii neprevazute: febra, insolatie, indigestii, intepaturi de insecte, eritem solar, reactii alergice, caderi accidentale etc.

Gemoterapia, homeopatia si fitoterapia pot ajuta aici cu produse excelente, fara toxicitate, care – folosite in faza de inceput a indispozitiei si in ritm sustinut – vor contribui la alinare si revigorare rapida, fie singure fie in asociere cu medicamentele de sinteza (chimice).

Daca alternativa de a va completa trusa de vacanta cu astfel de produse este atractiva, iata cateva sugestii (dintr-o paleta, desigur, mult mai vasta de posibilitati):

Oscilococcinum (granule homeopate, 1 flaconas=1 doza): raceli si stari gripale la debut.

* Extract gemoterapic Coacaz Negru: febra, infectii respiratorii acute, stari gripale, faringite, otite, gastrite acute, dureri de cap, insolatie, reactii alergice respiratorii sau cutanate.

* Extract gemoterapic Maces: febra, infectii respiratorii acute si stari gripale, dureri de cap, insolatie, dureri articulare.

Extract gemoterapic Smochin: dispepsie, gastrita, varsaturi.

Extract gemoterapic scoarta de Salcie: febra, dureri articulare, dureri nevralgice.

* Extract gemoterapic Merisor: infectie urinara, indigestie, disbioza intestinala

Polygemma gura, gat (gemoterapic, combinatie): afte, inflamatii ale gurii si gingiilor, dureri de gat, faringite.

Biosept (fitoterapic) sirop si comprimate: viroze respiratorii, stari febrile, infectii urinare.

Biomicin (fitoterapic), capsule si picaturi: infectii respiratorii, bronsite, otite, sinuzite, infectii urinare, diaree infectioasa, infectii ale pielii.

Eridiarom (fitoterapic) comprimate: diaree. Se poate administra si copiilor mai mici, prin dizolvare intr-o cantitate mica de apa sau ceai.

Traumeel (remediu homeopat, combinatie), comprimate / crema: contuzii, entorse, dureri articulare.

Dapis (remediu homeopat, combinatie) gel: calmant dupa intepaturi de insecte, prurit, eritem solar.

* in special la copii se recomanda flacoanele cu extract concentrat, de 15 ml

Remediile se administreaza conform indicatiilor producatorului, dar in pentru actiune rapida sunt utile, in primele ore, doze repetate care se spatiaza dupa usurarea simptomelor. Pentru cresterea eficientei ele se pot asocia (de exemplu in caz de febra: scoarta de Salcie + Coacaz negru + Maces sau Biomicin, administrate alternativ la intervale de 2 - 4 ore, dupa caz; pentru insolatie cu dureri de cap si varsaturi: Coacaz negru + Maces + Smochin, alternativ la 1-2 ore). Optim este sa fiti deja acomodati cu acest tip de produse inca dinainte de plecarea in vacanta si sa le folositi intotdeauna in mod avizat.

Acest articol are doar rol informativ si nu se substituie unui consult medical.



<< Inapoi la lista de articole