CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

18

Mar

Sfaturi pentru parinti inainte de prima vizita a copilului la medicul dentist

, Dr LAZA DANIELA


Dacăcopiii dezvoltăîncăde la început, o relatțe bunăcu medicul dentist, vizitele în cabinet vor avea un impact pozitiv asupra comportamentului celor mici si automat asupra percepției fatăde cabinetul stomatologic.

7 sfaturi pentru părinți înainte de prima vizită a copilului la dentist

1. Copiii sunt cooperanți, reacționează pozitiv și sunt receptivi numai în cazul relațilori bazate pe încredere, de aceea nu amenințați copilul cu vizita la dentist pentru ca copii sa poată să capete încredere și să nu perceapă vizita la dentist ca pe o experiență înspăimântătoare

2. Începeți prin a povesti copiilor că prima vizita la dentist este o experienta interesantă, plăcută , un nou loc de joacă cu, cărți, jocuri și jucării.

3. Povestiți copiilor despre dinți : ce sunt, ce fac, cum pot sa ne ajute, de ce sunt importanți și vorbiți în termeni pozitivi despre rolul dentistului în a ne ajuta să menține,m dințișorii sănătoși

4. Afișați o atitudine pozitivă față de medicul dentist deoarece dacă dumneavoastră ca și adult simțiți teamă și anxietate față de stomatolog, puteți să îi transmiteți și copilului acesta nesiguranță.

5. Fiți calm, răbdător și încurajați copilul pentru a nu veni cu teama la dentist.

6. Evitați să folosiți anumite cuvinte cu conotație negativă precum: „durere”, „injecție”, „nu te va durea deloc”, „nu-ți face nimic doctorul” etc.

7.Este extrem de important ca prima experiență a copilului în cabinetul stomatologic să fie plăcută, de aceea alegeți cu grijă și mare atenție medicul dentist, care e indicat să aibă abilități de comunicare și relaționare cu copiii și să lucreze într-un ambient specific micuților pacienți.



<< Inapoi la lista de articole