CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

12

Aug

PRIMELE MELE LENTILE PROGRESIVE

, Cabinet optica OPTIZONE


Lentilele progresive asigura o vedere continua si naturala, o trecere lina, fara salturi de vedere, o vedere perfecta la toate distantele. Cei mai multi purtatori de ochelari se obisnuiesc spontan cu lentilele progresive, dar unora le trebuie o perioada de acomodare. Cel mai repede merge atunci cand ochelarii cei noi sunt purtati in permanenta si se identifica zonele utile.

VEDEREA LA APROAPE – CITITUL

Cititi un text situat la o distanta de aproximativ 35 cm astfel incat sa mentineti capul relativ drept si sa coborati usor privirea. Atunci trebuie sa vedeti clar prin partea de jos a lentilei. Daca rotiti capul usor spre lateral atunci scrisul devine usor neclar. Domeniile laterale ale lentilei progresive se pot folosi pentru orientare, intrucat servesc vederea periferica. Pentru o vedere clara priviti direct asupra textului.

VEDEREA LA DEPARTARE

Daca dupa citit ridicati privirea, atunci priviti prin domeniul pentru departare al lentilei progressive si vedeti clar la distanta. Priviti printr-o fereastra si lasati-va capul pe spate. Imaginea va deveni neclara pentru ca acum nu mai priviti prin domeniul pentru departare al lentilei. Corectati-va pozitia capului si veti vedea din nou clar.

VEDEREA IN DOMENIUL INTERMEDIAR

Priviti la un obiect aflat la o distanta intermediara ( intre 0.4 si 1.5 m ), de exemplu la monitorul unui calculator; astfel veti gasi prin miscarea usoara a capului in sus si in jos, un domeniu vizual la lentila care corespunde acestei distante. Dupa un scurt timp de acomodare veti privi automat prin domeniul vizual corespunzator al lentilei.



<< Inapoi la lista de articole