CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

02

Aug

Necesitatea dezintoxicarii

, Adina Placinta


Faci curat in casa o data pe saptamana, dar cand ti-ai “curatat” ultima data propriul organism?

Mediul ambiant este supraincarcat de substante toxice ca: pesticide, ingrasaminte, produse pertolere etc., care patrund in organism prin aerul inspirat, prin mancare si apa. Chiar si corpul nostru produce deseuri metabolice toxice, care trebuiesc eliminate pentru a se mentine sanatatea si fortele vitale. Corpul hranit corect si sanatos elimina in mod natural aceste toxine prin plamini, piele, rinichi si intestinul gros (colon). Din nefericire, cu timpul, ca urmare a bolilor, sanatatii precare, obiceiurilor gresite, nesanatoase alimentare si a altor factori, depuratia organismului incetineste si toxinele se acumuleaza.
Iti sunt cunoscute aceste simptome: depuneri pe limba, miros neplacut din gura, dureri de cap, ameteli, somnolenta, apatie, oboseala, scaderea energiei, ganduri sumbre, iritabilitate, tensiune ridicata, digestie proasta, balonari, probleme abdominale?
Sunt semnele acumularii de toxine si “dysbiozis”. Din cauza alimentatiei gresite, mancarii bogate in amidon, preparate excesiv, cu multe proteine de origine animala (carne, salam, parizer, oua, lapte) pe intestinul gros ramane o pelicula de fecale – “zgura”. Ea se pietrifica. Totodata in intestin au loc procese de putrefactie si fermentatie. Ambele procese dauneaza organismului.
Otravirea cu toxine intestinale este obstacolul esential spre longevitate. S-a dovedit, ca intestinul “infundat” este cauza principala a aterosclerozei. Spre 40 de ani intestinul este pietrificat din cauza fecalelor, se intinde, apasa pe organele adiacente (ficat, vezica biliara e.t.c.). Chirurgii declara ca 70% din intestinele taiate au depuneri pietrificate cu mase fecale, paraziti si mucegai. Sunt ca un horn de soba ce necesita curatire totala.
Este greu sa ramai sanatos, daca intestinul gros este acoperit cu „zgura”. Aceasta „zgura” se depune chiar si la oamenii, care nu sufera de constipatii. Chiar si medicamentele (hipotensive, antinevralgice, antiinflamatorii e.t.c) intoxica organismul...
Colonul este organul cheie al sistemului digestiv in depuratia organismului. Colonulmai are si un rol important in absorbtia fluidelor, electrolitilor si vitaminelor esentiale. Cand functiile lui se deregleaza sau se incetinesc, se reduce nu numai capacitatea lui de a elimina rezidurile, dar se reprima si mediul normal de bacterii. Acest fenomen se numeste “dysbiosis” si daca nu se iau masuri, se deregleaza digestia si apar probleme grave de sanatate. Lucrul intestinului gros influenteaza multe organe. Desenul de mai jos ilustreaza ce organe sunt afectate in functie de localizarea depunerilor pe colon.

*


Constipatiile, depuratia insuficienta a intestinului provoaca o serie de afectiuni. Zonele intunecate pe desen indica depuneri pietrificate pe peretii intestinului si afectiunile care le provoaca.
Care este solutia? Experienta medicilor arata, ca este greu sa tratezi o afectiune cronica, insotita de dureri, tensiune sporita, oboseala fara sa dai importanta DEPURATIEI organismului. Fara aceasta nici cele mai performante metode de tratament nu ofera efect durabil. Medicii recomanda un program pentru detoxifiere la inceputul fiecarui sezon.


<< Inapoi la lista de articole