CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

13

May

Meddosegi es nogyogyaszati rendeles Nagyvaradon

, Meddosegi es nogyogyaszati rendeles Nagyvaradon


Sokunk környezetében vannak olyan párok, akiknek évekig tartó próbálkozás után sem sikerül a teherbeesés, nem jön a várva várt baba. A fogamzóképes korú lakosság kb. 20 %-át érinti e komoly kérdés. Nőgyógyászati magánrendelésünk ezen pároknak is segítséget kíván nyújtani. Rendelésünkönlehetőség nyílik az okok feltárására, hogy a szakszerű segítség jó esélyt adhasson a terhesség létrejöttéhez. A méhnyakrák megelőző állapotokkiszűrésével és gyógyításával a méhnyakrákos esetek döntő többsége megelőzhető. A vizsgálat előtt beszélgetünk a korábbi nőgyógyászatieseményekről (terhességek, szülések, műtétek, menstruációval kapcsolatos problémák), a jelen állapotról (menstruációs ciklus kezdete,hossza, a vérzés intenzitása, hüvelyi folyás, fájdalom, alhasi panaszok), a használt gyógyszerekről, esetleges gyógyszerérzékenységről.
A méhszájkolposzkópos vizsgálata során videokolposzkópot használunk, a méhszáj ellenőrzése a vizsgálat alatt egy monitor segítségével történik, a látott képalapján betegeink számára is érthetővé válik az elváltozás jellege. Speciális eszközzel a méhszáj felszínéről és a méhnyakból kenet vehető. A leválthámsejteket tartalmazó kenetet citológiai vizsgálat keretében pathológus szakorvos értékeli. A citológiai vizsgálat során a hámsejtek elváltozásaintúl a különböző, gyulladást okozó kórokozók (baktériumok, gombák, Chlamydia, Trichomonas, vírusok, Human Papilloma Vírus) is kimutathatóak.
A nőgyógyászati vizsgálat a tapintásos vizsgálattal folytatódik, melynek során áttapintható a kismedence, érzékelhető a méh és a petefészkek. A méh nagysága éshelyzete, mobilis volta, a petevezetők, petefészkek nagysága ellenőrizhető.
Tapintásos vizsgálat során terhességet is diagnosztizálhatunk, deegyebek mellett myomára, petefészek cystára is bukkanhatunk. A nőgyógyászati vizsgálat része az emlők és a hónaljárkok tapintásos vizsgálata,mely az emlőrák szűrés fontos lépése. Eltérés észlelése esetén első lépésként emlő ultrahang vizsgálat és mammográfia elvégzése javasolt.A nőgyógyászati ultrahang vizsgálat során információt kapunk a méh és a petefészkek helyzetéről, nagyságáról, szerkezetéről és ezen szervek esetlegeskóros elváltozásairól. Ultrahanggal jól követhető a petefészek működése és a méhnyálkahártya hormonális változásai.
Az ultrahang vizsgálatlehetőséget biztosít a fogamzás idejének optimális megtervezéséhez, hiszen pontosan láthatóak a petefészkekben elhelyezkedő tüszők. Vérzéskimaradásesetén ultrahang vizsgálattal bizonyítható a terhesség, először észlelhető az embrió szívműködése. Az ultrahang vizsgálat információtad a kismedencei térfoglaló folyamatokról, ezek pontos lokalizációjáról. Felismerhető a méhfal jóindulatú simaizom daganata, mérhető anagysága és megállapítható a pontos elhelyezkedése. A petefészkek vizsgálata során észlelhetőek a petefészkek jó- és rosszindulatú elváltozásai,mérhető a nagyságuk és megítélhető a szerkezetük. Az ultrahang vizsgálattal kideríthető a különböző vérzészavarok oka (például myoma,méhtest polyp), látható a petefészkeket érintő, alhasi görcsös panaszokat okozó endometriosis. Meddőségi kivizsgálás részeként hormoneredményekelemzésére, spermavizsgálat eredményének értékelésére, genetikai problémák megbeszélésére, petevezető átjárhatósági vizsgálat valamintpetefészek stimulációs kezelések végzésére is lehetőség nyílik.
Egyénre szabott magasabb szintű meddőségi ellátás (inszeminációs kezelés,IVF kezelés) a teljes körű meddőségi kivizsgálást követően Magyarország vezető IVF centrumában hozzáférhető.
Ezen vizsgálatokon felül a rendelésen lehetőség van gyulladásos nőgyógyászati kórképek diagnosztikájára és kezelésére, alhasi görcsöspanaszok hátterében álló elváltozások kivizsgálására, fogamzásgátló kezelés indítására, terhesség megállapítására és terhes ultrahang vizsgálatvégzésére is. Ismert tény, hogy a hölgyek életkorának emelkedésével a teherbeesés esélyei egyre csökkennek, ezért 1 év hiábavaló próbálkozásután az okok feltárása időszerű. Amennyiben felkeltettem érdeklődését, kérem látogasson el rendelésemre.

Időpont egyeztetés:

0753/080 804 (8.00-20.00 óra)

Váradszentmárton, Traian utca

2. szám.



<< Inapoi la lista de articole