CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

07

Sep

Lumina polarizata

, Centrul de sanatate MEDIREFLEX


Beneficiile luminii solare sunt cunoscute inca din vechime. Atat grecii cat si romanii au inteles ca lumina solara poate juca un rol important in vindecare, desi mecanismele actiunii acesteia erau necunoscute.

Senzatia de confort oferita de lumina solara se extinde asupra intregului sistem biologic al organismului uman, avand capacitatea de a oferi o parte din energia necesara functionarii optime a aparatelor si sistemelor acestuia. Asa cum plantele au nevoie de lumina in procesul de fotosinteza si noi avem nevoie de aceasta sursa de energie pentru sustinerea metabolismului si a sistemului endocrin. Lumina solara contribuie la reglarea multor procese biologice importante. Este bine cunoscut faptul ca sinteza vitaminei D se face in prezenta soarelui, aceasta avand un rol important in fixarea calciului in oase si contribuind astfel la dezvoltarea armonioasa a acestora.

Utilizarea in epoca moderna a terapiei cu lumina nu este un fenomen recent. Inca in anul 1903, fizicianul danez Niels Ryberg Finsen a primit premiul Nobel pentru activitatea sa legata de terapia cu lumina, el utilizand descoperirile facute pentru a construi un aparat ce putea eminte lumina cu lungimi de unda similare luminii solare. Utilizand acest aparat Finsen a reusit atunci sa trateze cu succes o forma grava de tuberculoza a pielii.
In anii ’60 cercetarile au demonstrat in ce mod este influentat sistemul biologic al organismului uman de lumina laser cu joasa putere.

Mai tarziu, in anul 1981, cercetatorii maghiari au evidentiat importanta polarizarii laserului in obtinerea efectului de biostimulare si de reglare a activitatii membranare celulare.

Aparatele moderne care utilizeaza astazi terapia cu lumina emit o raza vizibila incoerenta polarizata sau lumina in afara fazei. Spectrul lungimilor de unda este cuprins intre 400 nm si 2.000 nm exceptand deci spectrul razelor ultraviolete, potential nocive organismului.
Sistemul terapiei cu lumina actioneaza ca un declansator si reglator al proceselor biologice, care ajuta organismul sa se regenereze, sa-si redobandeasca echilibrul si prin urmare sa se autovindece.

Fiecare din lungimile de unda a luminii vizibile are efecte asupra organismului, acesta avand nevoie de o gama larga de frecvente pentru bunastarea fizica si mentala.
Beneficiile terapiei cu lumina asupra organismului uman se extind de la utilizarea in cosmetica pana la tratarea si recuperarea afectiunilor grave ale pielii

Rezultate exceptionale au fost obtinute in utilizarea terapiei cu lumina in cazul unor afectiuni ale pielii si vindecarii ranilor, precum acneea, inflamatii cutanate, dermatite, alergii cutanate, eczeme, ulcere varicoase sau de decubit, arsuri.

Utilizarea in cosmetica este din ce in ce mai agreata, lumina polarizata fiind capabila sa diminueze sau chiar sa inlature liniile si ridurile fine din jurul ochilor sau gurii. Deasemenea s-a demonstrat ca lumina polarizata are capacitatea de a patrunde chiar mai adanc, atingand testuturile subcutanate.

Combinata cu alte terapii specifice are efecte pozitive in indepartarea celulitei, efectele regenerative ale terapiei cu lumina polarizata sustinand orice tratament cosmetic de calitate.



<< Inapoi la lista de articole