CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

29

Oct

Implantologie

, Cabinet Stomatologic Dr Ercus Ioan


Implantologie

Implantologia dentara este o noua ramura a stomatologiei care implica reconstructia dintilor pierduti si a tesuturilor de sprijin cu substituenti naturali sau sintetici (de natura autogena, alogena sau aloplastica).

Desi sunt realizate la cele mai inalte standarde posibile sunt destule inconveniente care privesc protezele dentare si restaurarile conventionale ale unor edentatii partiale. Pentru constructia puntilor dentare este necesara prepararea de obicei a unor dinti adiacenti sanatosi. Odata ce dintele natural este pierdut, osul de care a fost sustinut incepe sa se resoarba. Acest proces asemanator cu atrofia musculara care apare atunci cand membrele nu mai sunt solicitate in mod normal, poate altera estetica faciala si duce la schimbarea periodica a unei proteze dentare.

Multe persoane incep sa descopere ca protezele nu sunt un substituent, pentru dintii lor naturali, asa cum si l-ar fi dorit. Activitati simple ca - vorbitul, mestecatul alimentelor - devin o sursa de anxietate, durere si disconfort pentru pacienti. Totusi, datorita unei descoperiri accidentale (ca toate marile descoperiri in istorie) unor studii stiintifice si dezvoltari recente in domeniul biomaterialelor, stiintelor medicale si dentare, suferintele si disconfortul purtatorilor de proteze clasice pot fi evitate.

In 1952, profesorul Per-Ingvar Branemark, chirurg suedez, in timp ce conducea o serie de cercetari privind procesele de vindecare a tesutului osos, a descoperit accidental ca titaniul pur, cand intra in contact direct cu tesutul osos viu, face ca cele doua componente sa se dezvolte impreuna si sa formeze o adeziune biologica permanenta. Profesorul Branemark a denumit acest proces "OSTEOINTEGRARE". Astazi, implantele dentare moderne, realizate pe baza principiilor de osteointegrare sunt folosite in sute de clinici si spitale din intreaga lume.

In clinica noastra folosim unul dintre cele eficiente sisteme pe piata la ora actuala.

Sistemul impladent - produs lasak- tip branemark

Implantul este denumit - STI BIO - un implant bio activ autofiletant

Este primul implant tratat chimic din titan cumuland principalele avantaje ale unui implant disponibil pe piata la ora actuala.

Noua metoda de tratare chimica a implantului creaza o structura bioactiva pe suprafata implantului facand posibila uzitarea designului auto filetant si asigurand o excelenta stabilitate primara .

Tratarea chimica mareste de cateva ori interactiunea dintre suprafata implantului si lichidele fizologige in timpul procesului de implantare si vindecare .

Mai mult , suprafata lui STI BIO este semnificativ mai hidratata si prezinta un unghi de contact mai mic ce accelereaza interactiunea ionilor implantului cu sangele.

Datorita acestei interactiuni ,apatita se formeaza direct pe suprafata implantului .

Caracteristicile bioactive ale suprafetei implantului STI BIO ajuta la cresterea tolerantei la conditii adverse de vindecare , discongruenta patului osos sau a implantelor.
Care sunt beneficiile implanturilor dentare?

Daca iti lipsesc unul sau mai multi dinti naturali de pe arcada, implanturile dentare pot reprezenta cea mai buna solutie terapeutica:

  • implanturile formeaza o legatura biologica cu tesutul osos de sprijin
  • realizeaza cea mai buna sustinere a restaurarilor protetice ulterioare
  • implanturile refac valorile functionale si estetice cel mai aproape de cele normale
  • sunt evitate momentele neplacute din timpul vorbirii, masticatiei
  • implanturile dentare previn resorbtia osoasa progresiva
  • implanturile dentare ajuta la pastrarea unor nivele osoase si a unui aspect facial tineresc



<< Inapoi la lista de articole