CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

03

Jun

Garantie 10 ani la puntile dentare

, Garantie 10 ani la puntile dentare


Puntea dentara este folosita atunci cand un dinte lipsa trebuie inlocuit, deoarece lipsa acestuia poate provoca o varietate de probleme si poate afecta aspectul zambetului tau. Lipsa unuia sau a mai multor dinti poate duce la o schimbare a muscaturii, la mutarea dintilor, la tulburari articulare temporo-mandibulare (TMJ), impedimente de vorbire, la un risc ridicat de boala parodontala si un risc crescut de aparitie a cariilor dentare.

O punte dentara este o proteza permanenta, asemanatoare unui implant dentar, care este folosita pentru a inlocui dintii lipsa. Exista o varietate mare de tipuri de punti dentare fixe, printre care cele mai importante si cunoscute sunt:

Ø Puntea dentara conventionala. Cel mai cunoscut tip de punte dentara, realizata din ceramica sau portelan in combinatie cu metal. Se va realiza cate o coroana pentru fiecare dintre dintii care servesc ca punct de ancorare pentru punte.

Ø Puntea dentara Cantilever (puntea cu extensie). Realizata atunci cand pacientul nu are unul dintre dintii suport. Puntea este fixata pe dintele care va servi drept punct de ancorare. Dintele fals este sustinut doar intr-o parte.

Ø Puntea dentara fixata cu rasini (Maryland). Are o structura metalica pe care este atasat dintele fals sau este legata prin intermediul unor benzi metalice de dintii adiacenti.

Puntile conventionale si de cantilever necesita modelarea dintilor care inconjoara dintele lipsa. O coroana dentara este asezata apoi pe dinti formati si un dinte artificial este legat de ele pentru sprijin.

Cat rezista o punte dentara

Puntile dentare pot rezista mult timp daca sunt intretinute corespunzator prin intermediul vizitelor regulate la medicul dentist si prin realizarea igienizarii adecvate.

De obicei, puntile dentare au o durata de viata de aproximativ 5-7 ani. Centrul Medical al Universitatii din Rochester spune ca, cu o buna igiena orala, cele mai multe punti dentare pot rezista si mai mult de 7 ani, chiar cu potentialul de a rezista o viata intreaga.

Cum facem sa marim durata de viata a puntilor dentare?

Cu o alimentatie sanatatoasa si evitand alimentele care pun stres pe puntile dentare prelungesti durata lor de viata. Clinica Grigoriu ii sfatuieste pe pacienti sa manance mai multe fructe, legume si fibre decat carnea pentru o buna sanatate orala si generala.

Pacientii cu punti dentare ar trebui sa manance, de asemenea, mai putine alimente cu continut ridicat de zahar si amidon, care cauzeaza deteriorarea dentara. In plus, evitati sa mananci fructe cu coaja lemnoasa, popcornul, bomboanele tari sau bomboane si alte gustari lipicioase sau dure. Aceste alimente pot supraincarca presiunea asupra podurilor dentare atunci cand mestecati.

Clinica Grigoriu, 10 ani garantie la lucrarile protetice

Clinica Stomatologica DR. GRIGORIU® Bacau ofera clientilor sai o Garantie de 10 ani la lucrarile protetice! Cu o mare experienta in domeniu, cabinetul doctorului Grigoriu Radu, fondat in 1992, a fost primul cabinet medical privat din Moldova si prima clinica stomatologica din Bacau specializata pe protetica si implantologie.

Iata lista cu lucrarile protetice la care primiti garantie 10 ani:

Ø Coroana provizorie de cabinet

Ø Coroana metalica din Remanium

Ø Coroana fizionomica metalo-compozit

Ø Coroana fizionomica metalo-ceramica hibrida Estenia

Ø Coroana fizionomica ceramica (pe suport de metal- Cr-Co)

Ø Coroana fizionomica ceramica (pe suport de titan)

Ø Coroana fizionomica ceramica fara metal

Ø Coroana fizionomica de zirconiu

Ø Ablatie punte – coroana – punte

Ø Proteza partiala acrilica

Ø Proteza totala acrilica

Ø Proteza scheletata flexibila (- partiala; -totala)

Ø Proteza scheletata flexibila – din Biodentaplast/ Breflex (- partiala; -totala)

Ø Reparatie proteza (lipire, captusire); Adaugare de dinti la proteza

Ø Proteza Kemmeny ( “fluturas”)

Ø Proteza scheletata

cu crosete, fara sisteme speciale

cu sisteme speciale ( culise, capse, ruptori de forta, magneti)

din BioHPP

Ø Microproteza scheletata unilateral

Ø Cimentare coroana cu ciment compozit (Maxcem); cu CIS

Ø Pivot radicular ( RCR) – din Cr-Ni – din fibre de sticla

Ø Ceramica suprastructurã pe implant / coroana

Mai multe detalii aici:

http://clinicagrigoriu.ro/servicii/protetica-dentara/

Programeaza-te la o consultatie stomatologica in Bacau aici : http://clinicagrigoriu.ro/



<< Inapoi la lista de articole