CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

03

Dec

Fundatia Zambeste sanatos

, CMI DR. BEGHIM ESRA


Din dragoste pentru copii şi stomatologie, dr. Esra Beghim împreună cu dr. Metin Beghim au înfiinţat Fundaţia „Zâmbeşte Sănătos”. În această fundaţie s-a implicat şi Ruxandra Vinţeanu, studentă în anul 5 la Facultatea de Medicină Dentară, Universitatea „Ovidius”.

• Care este obiectivul acestei fundaţii?

Cu această ocazie dorim să facem un apel către toţi cei care doresc să colaboreze voluntar în cadrul acestei fundaţii, să ni se alăture. Obiectivul Fundaţiei „Zâmbeşte Sănătos” este îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a nivelului sănătăţii, în special orale. Dorim să realizăm acest obiectiv făcând apel la aparatura şi cunoştinţele medicale de ultima oră, la creativitatea membrilor fundaţiei, încurajând menţinerea excelenţei în practica medicală, dentară în mod particular, cât şi educarea tinerei generaţii.

• Cum realizăm obiectivul Fundaţiei „Zâmbeşte Sănătos”?

Am început promovarea în şcoli şi grădiniţe a noţiunilor de igienă dentară printr-un proiect: „Educarea tinerei generaţii pentru sănătatea oro-dentară”, prin intermediul fundaţiei şi în colaborare cu ESRA DENTAL CLINIC, asigurând tratamente gratuite pentru micuţii pacienţi cu merite deosebite la învăţătura şi nu numai.

• Când am pus bazele acestui proiect?

Din data de 22 aprilie 2013, în cadrul Fundaţiei „Zâmbeşte Sănătos” am demarat proiectul: „Educarea tinerei generaţii pentru sănătate oro-dentara”, prima scoală care a făcut parte din acest proiect a fost Şcoala Generală nr. 12 „B. P. Hasdeu”, unde ne-am bucurat să întâlnim elevii clasei a IV-a, coordonaţi de doamna învăţătoare Aurelia Mihai.

• În ce constă acest proiect?

Proiectul promovează în şcoli şi grădiniţe noţiunile de igienă dentară, împortanţa periajului, a folosirii pastei de dinţi cu fluor, jocuri interactive pe baza noţiunilor prezentate de cei care fac parte din fundaţie şi nu în ultimul rând importanţa controalelor stomatologice de la vârste fragede.

• Mai exact, cum decurge o oră în compania celor mici?

Ora începe prin prezentarea unui filmuleţ în care copiii primesc informaţii cu privire la periajul dentar, pastele de dinţi cu fluor, cine sunt inamicii dentari: placa bacteriană, dulciurile, etc, cât şi importanţa controalelor periodice la medicul stomatolog.

În a doua parte a orei se poartă o discuţie liberă cu cei mici despre filmuleţ, adresându-le întrebări. Tot acum celor mici li se exemplifică pe model periajul dinţilor şi li se arată şi explică ce este aţa dentară şi cum se foloseşte, câţi dinţi avem, structura dintelui, etc.

• Ce îşi mai propune fundaţia?

1. Consultaţii gratuite tuturor copiilor până la vârsta de zece ani.

2. Tratamente gratuite ale dinţilor de lapte.

3. Consilierea celor care au nevoie de aparate dentare şi îndrumarea către un medic specialist ortodont.

• Cum se poate veni în sprijinul fundaţiei?

Până în data de 15 mai 2013 puteţi distribui cei 2% din impozitul pe venit în contul fundaţiei „Zâmbeşte Sănătos”, deschis la Banca Transilvania RO73BTRRONCRT0208316901, sau prin donaţii şi sponsorizări. Pentru detalii vizitaţi pagina de facebook a fundaţiei : https://www.facebook.com/Zambeste.Sanatos sau pe pagina http://www.fundatiazambestesanatos.ro/



<< Inapoi la lista de articole