CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

02

Aug

Epilarea definitiva

, CMI DR PANCHICI CORNELIA


Din timpuri străvechi, femeile ca și bărbații au fost preocupați de înlăturarea părului nedorit, atât din considerente estetice cât și pentru igiena corporală. În epoca modernă, ingrijirea corporală, menținerea unui aspect tineresc și plăcut a devenit un obicei cotidian, care poate beneficia de mijloace moderne și rapide - epilarea definitivă cu lumina intens fotopulsată (IPL).

Metoda de epilare progresiv-definitivă prin această tehnologie constituie o metodă neinvazivă de îndepărtare a părului facial și corporal nedorit, cu excepția celui capilar. Procesul de stopare a creșterii părului se numește fotodermoliză –energia luminoasă se transformă în energie termică, ce acționează asupra melaninei foliculului pilos, distrugându-l. Sunt necesare mai multe sedințe, repetate la intervale regulate, deoarece se pot distruge într-o primă sedință doar foliculii piloși aflați în prima fază de creștere (anafază).

Este bine ca tratamentul să inceapă in lunile reci ale anului, deoarece acesta presupune condiții obligatorii pentru a avea succes:

-încetarea utilizării metodelor clasice de epilare: ceară, aparat electric, pensetă; -este interzisă expunerea la soare/bronzarea la soare, solar sau folosirea cremelor autobronzante;

-consumul de produse medicamentoase pe bază de vitamina A, care pot determina hiperpigmentare la nivelul zonei interesate;

-se pot utiliza între sedințe pentru înlăturarea părului restant aparatul de ras sau cremele epilatoare.

În concluzie, epilarea definitivă reprezintă o soluție extrem de simplă, nedureroasă, eficace de îndepărtare a părului nedorit, ca și singura soluție pentru pacienții la care pilozitatea în exces (hirsutismul) are o cauză medicală (de ex. femei cu barbă si mustață, păr în cantitate exagerată la nivelul toracelui posterior).



<< Inapoi la lista de articole