CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

04

Jan

Digital Smile Design

, CMA Dr. Pantel Dental Art


Digital Smile Design este un concept inovator de previzualizare a lucrarilor dentare ce se vor realiza.

Realizarea unei lucrari estetice prin fatete de ceramica sau coroane ceramice presupune mai multe etape de analiza si planificare. Aceasta lucrare insa nu garanteaza faptul ca in final vom obtine un aspect estetic satisfacator pentru pacient.Un rezultat armonios tine cont de personalitatea, forma fetei, aspectul buzelor, aspectul gingiilor pacientului etc.

Pentru a analiza acesti parametri, medicul stomatolog impreuna cu pacientul si tehnicianul dentar vor comunica pentru a stabili un plan corect si bine organizat de realizare a lucrarilor estetice. De cele mai multe ori comunicarea verbala nu este suficienta putand crea diverse neintelegeri atat intre medic si pacient cat si intre medic si tehnician.

In acest sens fotografia dentara joaca un rol important in comunicare. Nu degeaba vorba: “o imagine valoreaza mai mult decat o mie de cuvinte”.

In urma unor cursuri de specialitate am deprins,ca medici, o noua modalitate de comunicare cu pacientul si tehnicianul dentar prin imagini. Avem astfel posibilitatea de realizare a unui Digital Smile Design care este un concept inovator de previzualizare a lucrarilor dentare ce se vor realiza. Prin Digital Smile Design va putem prezentacum va arata lucrarea finala pornind de la cateva imagini si a unei inregistrari initiale a dintilor.

Fara sa va atingem de nici un fel dintii putem sa va realizam un zambet digital nou pe o fotografie, zambet pe care il putem discuta si modifica impreuna. Doar dupa ce sunteti de acord cu rezultatul obtinut vom continua realizarea lucrarii finale, care va fi foarte aproape de aspectul simulat prin Digital Smile Design.



<< Inapoi la lista de articole