CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

07

Apr

De ce sa purtam ochelari de soare

, De ce sa purtam ochelari de soare


Ochelarii de soare nu sunt doar un accesoriu ci si o necesitate pentru sanatatea ochilor nostri. Asa cum ne protejam pielea cu creme cu factor de protective UV, la fel si ochii nostri au nevoie de protectie corespunzatoare. Criteriile dupa care trebuie sa ne ghidam cand cumparam ochelari de soare sunt:

-de unde ii achizitionam; la fel ca in cazul ochelarilor de vedere intodeauna trebuie sa-i achizitionam din optici medicale si niciodata din piata sau magazine nespecializate pentru ca ochelarii ieftini blocheaza doar o parte de lumina, irisul se deschide lasand loc actiunii nocive a razelor ultraviolete

-sa aiba protectie UV solar 100%. In timpul expunerii la soare razele solare daunatoare

UV-A si UV-B sunt filtrate de ochelari asigurand o protectie totala ochilor dv.

-sa fie polarizati ; lumina vizibila vine de la soare in toate directiile ;cand lumina dezordonata intalneste o suprafata orizontala (un drum ,o apa) o mare parte din aceasta lumina este reflectata intr-un plan orizontal; aceasta lumina o vedem ca o stralucire alba

si acopera prin forta sa lumina verticala care este folositoare pentru formarea imaginilor. Chiar si cand este innorat reflexiile reduc vizibilitatea si obstructioneaza vederea normala. Ochelarii nepolarizati nu fac nimic pentru a elimina stralucirea orbitoare,doar intuneca imaginea, pe cand ochelarii polarizati imbunatatesc vizibilitatea .Filtrul lor vertical impiedica nedoritele raze stralucitoare orizontale sa ajunga la ochi, inbunatatind astfel acuitatea vizuala; aceasta ne ajuta in activitatile de zi cu zi, mai ales atunci cand sofam.

Avand in vedere aceste criterii nu va ramane decat sa cautati ochelarii potriviti necesitatilor si dorintelor dumneavoastra estetice.

Optizone e optica ta preferata si pentru ca iti pune la dispozitie o gama variata de ochelari de soare!



<< Inapoi la lista de articole