CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

03

Sep

De ce sa dezvoltam INTELIGENTA EMOTIONALA a copilului?

, Cabinet Individual de Psihologie Elena Iamandi


Inteligenta la invătare nu pregăteste copilul pentu valtoarea sau ocaziile vietii. Un IQ ridicat nu este o garantie pentru prosperitate, prestigiu sau fericirea in viata. De cele mai multe ori scolile noastre si cultura noastra se concentreaza asupra capacitătii de invatare, ignorand inteligenta emotionala.

Sunt nenumarate dovezi care sustin ca persoanele care se descurca din punct de vedere emotional si care isi cunosc si isi stapanesc bine emotiile, care deslusesc si abordeazaa eficient emotiile celorlalti sunt in avantaj in orice domeniu al vietii, fie ca este vorba de relatiile cu egalii, cu superiorii (sau in cazul copiilor cu adultii), fie ca este vorba de respectarea regulilor scrise sau nescrise.

Cei care au capacităti emotionale bine dezvoltate au mai multe sanse să fie multumiti in viata, sa se integreze mai usor in grupuri si sa ii abordeze pe ceilalti.

Cel mai adesea parintii isi doresc un copil cuminte, care să ia note mari, să fie atent si prietenos. Ceea ce isi doreste si are nevoie un copil este sa fie vazut, auzit, inteles, acceptat si iubit. De cele mai multe ori cand copilul nu reuseste sa faca fata dorintelor parintilor, se simte vinovat si devine nelinistit sau frustrat, poate manifesta accese de furie, inchizandu-se in sine, si incet- incet izolandu-se de ceilalti (sau izolandu-se în relatia cu părintii).

Pentru a sustine dezvoltarea armonioasa, este necesara dezvoltarea inteligentei emotionale intr-un grup de egali (care ofera acceptare si intelegere).

Lipsurile la nivelul capacitătii emoționale pot fi remediat si imbunatatite.

Ceea ce ofera grupurile de dezvoltare personala pe care, eu le conduc, este dezvoltarea abilitătilor emotionale, creative si de comunicare, intr-un cadru securizant destinat copiilor.



<< Inapoi la lista de articole