CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

23

Aug

Cuplul amoros

, CIP Serb Cristina Maria


Cuplul amoros este format din diada bărbat-femeie. Cei doi se presupune că împărtăşesc reciproc sentimente de iubire, respect, încredere, loialitate şi altele de acest gen, care ajută la consolidarea şi menţinerea relaţiei. Chiar dacă între un bărbat și o femeie există sentimente puternice, deseori pot apărea anumite probleme. Printre cele mai des întâlnite sunt: gelozia, infidelitatea, lipsa respectului, controlul şi dominarea, nepotrivirea de caracter. Aceste sunt doar câteva exemple de obstacole care pot perturba funcţionarea optimă a cuplului. În relația dintre doi oameni pot apărea tensiunii, la fel ca și în celelalte tipuri de relații. Oamenii au diferite comportamente în astfel de momente. Sunt persoane care, de dragul relației, încearcă diverse modalități de a rezolva obstacolele care apar. În alte cazuri, unul dintre partener se folosește de aceste momente în a-și justifica micile infidelități. Alte persoane se folosesc de probleme pentru a pune punct relației, iar unii oameni provoacă inconștient tensiuni.
Este esențial să urmărești încotro îți îndrepți energia, spre relație sau în afara ei. Dacă întâmpinând mici probleme, atenția ta se îndreaptă instant spre o persoană de sex opus, din afara relației, tensiunea se va amplifica pentru a-ți justifica alegerea. Atunci când dai voie sau ai nevoia de noutate, probabil constați, ironic, că relația actuală este tot mai puțin pe placul tău. Probabil că așa și este. Relația dintre două persoane este un sistem, ele se influențează reciproc. Dacă reușești să faci un pas în spate și încerci să privești lucrurile din altă perspectivă, vei observa în comportamentul tău, modificări provocatoare de tensiuni: te enervezi mai ușor, faci mai multe reproșuri, inconștient provoci discuții care îți confirmă faptul că există tensiuni și îți dau ”dreptul” să cauți alinare în altă parte.
Atunci când constați că ceva nu merge cum ți-ai dorit, este datoria ta, a celui care ai observat, să faci ceva pentru a te apropia de partener. O ieșire în oraș, o seară romantică, un buchet de flori sau o cravată nouă pot să-i arate celuilalt că ești acolo și își dorești să rămâi. It's all about the choice.



<< Inapoi la lista de articole