CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

13

May

Consultatii medicale de infertilitate si ginecologie in Oradea

, Consultatii medicale de infertilitate si ginecologie in Oradea


Multi dintre noi avem in jur cupluri care dupa ani de incercari tot nu reusesc sa obtina sarcina, nu vine bebelusul mult asteptat. Aceasta problema grava afecteaza cca.20% din populatia de varsta fertila. Practica noastra privata doreste sa ajute si aceste cupluri. Avem posibilitatea de a explora motivele, ca dupa aceea ajutorul profesionist sa ofere o sansa buna de realizare a sarcinii. Prin depistarea si vindecarea cazurilor precanceroase de col uterin, majoritatea cazurilor de cancer de col uterin pot fi prevenite. Inainte de consultatie discutam despre evenimentele anterioare gineologice( sarcini, nasteri, interventii chirurgicale, probleme menstruale) statutul actual ( inceputul, durata si intensitatea ciclului menstrual, scurgeri vaginale, dureri abdominale) medicamentele folosite, eventualele sensibilitati la unele medicamente. Examinarea colposcopica al colului uterin se realizeaza cu ajutorul unui video- colposcop, controlul colului uterin se face prin utilizarea unui monitor, pacientele pot urmari imaginea, iar natura leziunii poate fi inteleasa mai bine.
Cu ajutorul echipamentelor speciale se recolteaza frontiu de pe suprafata si din colul uterin. Frotiul continand celulele epiteliale va fi examinat de catre medic specialist patolog in cadrul unui examen citologic. In cadrul studiului citologic, pe langa leziunile epiteliale pot fi detectate si agentii patogeni(bacterii, fungi, Chlamydia, Trichomonas, virusi, Human Papilloma Virus) cauzatoare de inflamatii.
Consultatia ginecologica continua cu examinarea prin palpare in regiunea pelvina, prin care se examineaza uterul si ovarele. Poate fi verificata dimensiunea, pozitia si mobilitatea uterului, dimensiunea trompelor uterine si ovarelor.
Prin examinarea cu palpare putem diagnostiza si sarcina, dar putem depista, de asemenea, printre altele myoma sau chistul ovarian. Parte a examenului ginecologic este si palparea sanilor si subsuarelor, care este un pas important in screening-ul cancerului de san. In cazul detectarii unei discrepante ca un prim pas se recomanda ecografie si mamografie. In timpul ecografiei ginecologice obtinem informatii referitoare la pozitia, dimensiunile si structura uterului si ovarelor si eventualele anomalii ale acestor organe. Prin ecografie se poate urmari functionarea ovarelor si modificarile endometriale hormonale.
Prin ecografie avem posibilitatea de a fixa momentul optim de conceptie, deoarece se pot vedea exact foliculele situate in ovare. In caz de amenoree, cu ajutorul ecografiei se poate dovedi existenta sarcinii si se poate detecta pentru prima oara functionarea inimii embrionului. Examinarea cu ultrasunete ofera informatii despre procesele din spatiul pelvin si localizarea lor exacta. Pot fi recunscute tumorile benigne musculare din peretele uterin, se poate masura dimensiunea si stabili locatia exacta. Pe parcursul examinarii ovarelor se pot detecta leziunile ovariene benigne si maligne poate fi masurata dimensiunea si se poate stabili structura. Prin ecografie putem afla cauza unor tulburari hemoragice(miom, polip endometrial) se poate vizualiza endometrioza simptomatica, cauzatoare a crampelor abdominale, ovariene. Ca parte a consultatiei de infertilitate se face si evaluarea rezultatelor testului de hormoni si analizei spermei, se dicuta problemele genetice, avem posibilitatea de a examina trompele uterine si de a efectua tratamente de stimulare ovariana.
Tratament de infertilitate individualizat (tratament de inseminare, tratament FIV) la un nivel mai ridicat dupa o investigatie completa de infertilitate, se va efectua in centrul de fertilizare in vitro disponibil in Ungaria. In plus fata de examenele prezentate mai sus este posibila diagnostizarea si tratamentul tulburarilor ginecologice inflamatorii, investigatii in cazul crampelor abdominale, initierea tratamentului cu contraceptive orale, confirmarea sarcinii si monitorizarea sarcinii prin ecografie.
Este cunsocut faptul ca sansa femeilor de a ramane insarcinate scade cu varsta, de aceea dupa un an de incercari zadarnice, devine actuala identificarea cauzelor.

In caz ca v-am starnit interesul, va rog sa va prezentati la mine la consultatii.


Programari: 0753 080 804 (orele: 8:00 - 20:00)
Sanmartin, Str:Traian Nr:2



<< Inapoi la lista de articole