CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

20

Feb

Chirurgia in sistem privat o realitate medicala constanteana

, MEDSTAR General Hospital


Chirurgia în sistem privat – o realitate medicală constănţeană
În prezent societatea românească suferă profunde transformări în toate domeniile socio-economice, în încercarea de a ajunge la valenţele europene, acest fapt regăsindu-se si în domeniul medical. Apariţia de centre private de diagnostic si tratament (laboratoare de analize, policlinici, spitale) a venit ca răspuns la necesităţile populaţiei de a-si îmbunătăţi starea de sănătate.
Chirurgia în sistem privat este o alternativă perfect fezabilă faţă de sistemul de stat, condiţiile hoteliere, de îngrijire a bolnavilor, precum si posibilităţile moderne de tratament respectând cele mai înalte standarde de calitate si profesionalism.
În curând în Constanţa se va deschide în cadrul MEDSTAR General Hospital, o clinică chirurgicală privată unde vor fi aplicate tehnici clasice si laparoscopice de tratament a diferitelor afecţiuni chirurgicale. Chirurgia laparoscopică („cu laser” – termen vehiculat frecvent de majoritatea populaţiei), a căpătat în ultimii 10-15 ani un avânt deosebit, multe din afecţiunile chirurgicale abdominale putând fi rezolvate prin această tehnică. Chiar dacă necesită o aparatură specială si o perfecţionare a echipelor chirurgicale, avantajele laparoscopiei sunt multiple si benefi ce pentru bolnav: perioadă de spitalizare redusă, rezultat cosmetic (estetic) deosebit, reducerea durerii postoperatorii, reinserţie socioprofesională și reluarea activităţilor curente cât mai rapid, etc.
Colecistectomia laparoscopică (operaţia de fi ere
– cum este cunoscută popular) este principala modalitate de rezolvare a afecţiunilor biliare acute si cronice (colecistita acută si cronică litiazică). De altfel, acest tip de operaţie este cel mai frecvent într-un serviciu chirurgical specializat, devenind actual „gold standard-ul” intervenţiilor pentru litiaza biliară.
Hernioplastia laparoscopică (tratamentul herniilor inghinale) tindă să devină, alături de colecistectomie, una dintre intervenţiile cu cea mai mare adresabilitate, aceasta putându-se de asemenea realiza si prin procedee clasice, dar minim invazive. Folosirea materialelor protetice (plasă din poliester sau polipropilene) este tehnica universal acceptată si cea mai folosită în tratamentul herniilor, esenţială pentru obţinerea unor rezultate durabile,scăzând considerabil rata recidivelor. Utilizarea procedeelor „tension-free” (fără tensiune) permite o spitalizare redusă si un confort postoperator deosebit al bolnavului.
Echipele chirurgicale, sub coordonarea prof. dr. Vasile Sârbu, având specializări în ţară si în străinătate si o bogată experienţă în chirurgia laparoscopică, își propun să abordeze prin această tehnică si alte afecţiuni abdominale: hernie hiatală, apendicită acută sau cronică, chiste ovariene, tumori de suprarenală, etc.
Dispunând de aparatură si instrumentar chirurgical de excepţie, în acest centru medical se vor putea efectua majoritatea intervenţiilor chirurgicale abdominale: chirurgia stomacului, colonului, rectului, defectelor parietale, operaţii ginecologice, etc.
Acest centru medical este structurat pe cinci nivele, fiind dotat cu lift ce permite o accesibilitate usoară a tuturor categoriilor de bolnavi si dispune de rezerve cu 1 sau 2 paturi, cu monitorizare continuă a funcţiilor vitale ale pacientului, toate având incluse facilităţile unui hotel de 4 stele (internet, telefonie, televiziune prin cablu, frigider, clima).
Tehnicile anestezice la standarde europene vor fi adaptate duratei si amplorii fiecărei intervenţii chirurgicale, ţinând cont de statusul biologic al pacientului, iar postoperator pacienţii vor fi supravegheaţi prin mijloace ultramoderne.
Intervenţiile chirurgicale efectuate la standarde înalte, condiţiile hoteliere deosebite, califi carea personalului mediu, cât și monitorizarea pacienţilor de către echipe multidisciplinare vin în sprijinul realizării unui act medical excepţional, cu rezultate maxime și impact psihologic minim pentru bolnav.
Prof. Univ. Dr. Vasile Sârbu
sef clinică chirurgie MEDSTAR General Hospital



<< Inapoi la lista de articole