CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

12

Jul

INFECTIA PERINEALA

, GINECOART


INFECTIA PERINEALA

Frecventa plagilor perineale este variabila , dehiscenta epiziotomiilor este In cea mai mare parte determinata de infectie.Avind in vedere gradul de contaminare cu o flora ano-perineala atit de variata , este surprinzator faptul ce infectia plagilor perineale este totusi atit de rara.

Cea mai simpla si benigna forma de infectie locala este dezunirea plagilor saturate .Marginile plagii sunt edematiate , rosii , indurate , foarte dureroase.La apasaree , printre firele de sutura se exprima o secretie seroasa , sero-purulenta sau purulenta ..De multe ori durerea perineala este puternica , survine disuria sau retentia urinara.

Infectia plagilor vaginale se poate face direct sau prin extensie de la perineu

In general leziunile cailor genitale joase se vindeca printr-un tratament adecvat .

Prognosticul infectiilor genital joase este bun , dar uneori evolutia poate fi defavorabila.

Tratamentul formelor comune ale infectiilor genitale joase:

1. Tratamentul profilactic consta in aplicarea stricta a regulilor de antisepsie in timpul travaliului , sutura imediata a plagior vulvo-perieovaginale , toaleta ingrijita a plagilor suturate , in special dupa mictiune si scaun , este o masura curenta de ingrijire a lauzei.

2. Tratamentul curativ-depinde de cit de repede a fost constituit si consta in:dezinfectarea cu solutie antiseptica slaba a plagilor genitale , in cazul inflamatiei evidente se scot firele si se panseaza. In caz de extindere –limfangita sau reactive general sistemica –se administreaza antibiotice cu spectru larg , eventual tratament ghidat de frotiuri si culturi.



<< Inapoi la lista de articole