CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

21

May

Albirea dentara

, Activ Dent


Albirea dentaraeste o procedura folosita in stomatologie in general, iar incosmetica dentarain mod special.

O curatare profesionala a dintilor nu este suficienta pentru mentinerea culorii naturale a acestora, un ajutor pentru obtinerea unor rezultate estetice superioare este albirea dentara.Stilul de viata, procesul de imbatranire si alti diversi factori pot intuneca si pata culoarea dintilor dvs. Multe din lucrurile pe care le facem in mod regulat pot contrinui la patarea dintilor, cum ar fi consumul de cafea, ceai cola, vin rosu sau fumatul, deasemeni consumul anumitor medicamente.

Cum decurge o procedura de albire dentara?
Procedura de albire dentara cu laser se realizeaza doar in cadrul cabinetului stomatologic, de catre medicul dentist, necesita substante speciale, aparatura moderna specifica.
Pe scurt, albirea decurge in felul urmator:
  • se va proteja gingia cu o substanta speciala, o bariera de protectie
  • se va aplica substanta activa pe dintii care vor fi albiti
  • se va activa substanta cu ajutorul laserului
  • se va repeta de cate ori este necesar, pana se obtine nuanta dorita.

In ultima vreme, tehnica „bleaching” este frecvent folosita .
Pe scurt, albirea dintilor este un proces de decolorare a dentinei si a petelor smaltului, fara a afecta suprafata dintilor. Aceasta tehnica nu schimba complet culoarea dintilor, insa ofera luminozitate. Candidatii ideali pentru albirea dentara sunt pacientii cu dinti naturali care au pete galben…e, maro sau portocalii si cei care au dintii patati.
Cea mai noua metoda de albire este cea cu ajutorul laserului. Se obtin rezultate foarte rapide, deoarece este necesara doar o singura sedinta de tratament, fragmentata in trei reprize de cate 15 minute, in total 45 de minute.
Dupa 2-5 ani, in functie de structura dintilor si de substantele colorante consumate, poate fi necesara o repetare a tratamentului de albire, de multe ori fiind suficient un numar mai redus de sedinte. Albirea nu afecteaza obturatiile, fatetele sau coroanele de ceramica deja existente. Culoarea lor nu se modifica.
Culoarea dintilor poate fi modificata in anumite momente:
- intrauterine – daca mama ia anumite preparate de fier sau medicamente ce pot induce colorarea in brun a dentitiei din mugurii dentari ai fatului
- dupa nastere – preparatele ce contin fier, tetraciclinele duc la o colorare in brun a dentinei din mugurii dentari;
- fumatul modifica in timp culoarea dintelui prin impregnarea dentinei cu nicotina (brun)
- excesul de fluor (chiar prin folosirea in exces a pastilelor cu fluor) produce pe suprafata dintilor pete cretoase care sint si slab mineralizate
- anumite meserii care se fac in medii toxice duc la impregnarea dentinei si a marginii gingivale cu elemente emanate de substantele toxice inhalate si dau diverse coloratii: gri, verzui, negru.



<< Inapoi la lista de articole