CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

01

May

Alergiile si lentilele de contact

, Cabinet optica OPTIZONE


Esti purtator de lentile de contact si alergic la polen ?

In fiecare primavara ochii sensibili la alergeni dezvolta conjunctivita alergica. O parte din persoanele afectate de revenirea la viata a naturii sunt purtatori de lentile de contact si le vine greu sa se intoarca la ochelari chiar daca e temporar. Daca si tu te numeri printre ei, iata cateva sfaturi pentru o viata mai usoara cu lentile contact in aceasta perioada :

· Lentilele de contact trebuie sa fie cat mai curate ca sa nu incurajeze atasarea polenului de eventuale depozite proteice prezente pe suprafata lentilelor de la o intretinere defectuoasa; ideal ar fi sa porti lentile de unica folosinta.

· Cosumul de alcool poate avea ca efect uscarea ochilor si ar trebui evitat; acelasi efect asupra ochilor il are si fumul de tigara, astfel ca va recomand sa va lasati de fumat.

· Daca folosesti un antihistaminic oral, acesta poate cauza o uscare crescuta a ochilor ducand astfel la amplificarea simptomelor; daca alergia ta nu se manifesta si prin rinita ar fi mai bine sa folosesti doar tratament local.

· Foloseste lacrimi artificiale sau picaturi de lubrefiere a ochilor de 5-6 ori pe zi pentru a spala alergenii de pe ochi si a reduce efectele lor.

· Daca folosesti picaturi vasoconstrictoare roseata ochilor poate reveni mai frecvent si mai accentuat, de aceea ar fi mai bine sa te limitezi la picaturi doar pentru spalarea ochilor .

· Pentru tratarea alergiilor se pun in ochi picaturi antihistaminice de 2 ori pe zi: cu 10 minute inainte de aplicarea lentilelor de contact si dupa scoaterea lor.

Si nu uita ca e o doar o problema de sezon !



<< Inapoi la lista de articole