Activ Dent - Specializari

Tratamentul ortodontic este o modaliate de indreptare a dintilor,de imbunatatire a infatisarii danturii si a modului in carea aceasta functioneaza.


Aparatele ortodontice mobile includ:


·         Gutiere – alternativa a aparatelor ortodontice clasice pentru adulti, gutierele în serie sunt recomandate din ce în ce mai frecvent de un mare numar de ortodonti, pentru realinierea dintilor în acelasi mod în care actioneaza si aparatele, însa fara sârme si bracketuri metalice. Gutierele sunt practic invizibile ai se scot în timpul mesei, periajului si folosirii atei dentare.


·         Mentinatoare de spatiu mobile – actioneaza la fel ca si mentinatoarele de spatiu fixe. Acestea sunt executate dintr-o baza acrilica ce se muleaza pe maxilar, fiind formate din ligaturi de sârma sau din plastic fixate între dinti, pentru mentinerea spatiului deschis dintre acestia.


·         Aparate pentru repozitionarea maxilarului – numite si „sine”, acestea se poarta pe maxilar sau mandibula, pentru a obisnui maxilarele si se închide  într-o pozitie mai favorabila?. Se folosesc în disfunctia articulatiei temporomandibulare (ATM).


·         Scuturi labiale/vestibulare – se interpun între buze/obraji si dinti. Muschii buzelor si obrajilor pot exercita presiune asupra dintilor, de aceea se folosesc aceste „amortizoare” pentru a le detensiona.


·         Arc transpalatinal – un dispozitiv utilizat pentru largirea arcadei maxilarului. Acesta consta dintr-o placa de plastic fixatt pe valul palatin. Presiunea exterioara exercitata de placa prin strângerea unor suruburi forteaza articulatiile osoase ale palatului sa se distanteze, largind bolta palatina.


·         Aparate de contentie mobile se poarta fixate pe valul palatin, pentru a preveni migrarea dintilor înapoi în pozitia initiala. Acestea pot fi modificate pentru a folosi la prevenirea sugerii policelui.


·         Dispozitive cranio-cervicale de tractiune – acestea au o chinga în jurul gâtului, atasata în fata de un arc facial extraoral metalic. Dispozitivul cranio-cervical de tractiune încetineste cresterea maxilarului superior si tine pe loc dintii posteriori, în timp ce dintii frontali sunt trasi înapoi.


 


Avantajele tratamentului ortodontic includ o mai buna sanatate orala, un aspect mai placut si o durabilitate mai mare a dintilor. 


Daca aveti unul dintre urmatoarele semne, sunteti un potential candidat pentru tratamentul ortodontic:


·      

  
Supraocluzie verticala (overbite) – când dintii frontali superiori ies cu mult în fata celor inferiori


·      
  
Ocluzia inversa (underbite) – un aspect de buldog, când dintii frontali inferiori sunt iesiti mult în fata, sau cei superiori sunt retrasi mult în spate.
 


·         Ocluzie încrucisata – când dintii superiori nu se potrivesc în fata peste cei inferiori, la o muscatura normala.
 


·         Ocluzie deschisa – formarea unui spatiu între suprafetele ocluzale ale dintilor frontali si/sau laterali, atunci când muscati pe dintii posteriori.
 


·         Malocluzie pe linia median? – când centrul dintilor frontali superiori nu se aliniaza cu centrul dintilor frontali inferiori.
 


·         Dinti distantiali – spatii interdentare sau „brese edentate”, rezultat al lipsei dintilor sau al dintilor care nu umplu toata arcada.
 


·         Înghesuire dentara – când exista prea multi dinti pentru a avea loc pe arcada dentara


 


 

Localizare

Unde ne gasiti

Adresa: Constanta, Str Ic. Bratianu, 82, bl SR10, B, ap 25
Reper: Scoala nr 8
Tel: 0723 679 434
0722 532 786
0341 440 620
Fax:
Web: www.activ-dent.ro
Facebook: Facebook

Program

LUNI: 14:00-19:00
MARTI: 08:30-14:00
MIERCURI: 14:00-19:00
JOI: 08:30-14:00
VINERI: 14:00-19:00
SAMBATA: INCHIS
DUMINICA: INCHIS